23948sdkhjf

SKI klar med mega-udbud til arkitekter og ingeniører

Tre udbud med i alt 45 delaftaler skal sikre ingeniør- og arkitektydelser til det offentlige de næste tre år. SKI forventer op mod 630 prækvalifikationer i indledende fase.
SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, har netop igangsat sit største udbud hidtil i Danmark.

Udbuddet omfatter tre rammeaftaler; 17.05 Bygherrerådgivning, 17.06 Rådgivende Ingeniørydelser samt 17.07 Arkitektydelser. Det indeholder i alt 15 ydelsesområder, der hver udbydes i tre geografiske områder: 1) Region Hovedstaden og Region Sjælland, 2) Region Syddanmark samt 3) Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Samlet set er der tale om 45 geografisk opdelte delaftaler, hvilket gør udbuddet til det største specialistudbud i SKI´s historie. SKI forventer at foretage 14 prækvalifikationer for hver af de 45 delaftaler, altså op til i alt 630 prækvalifikationer i udbuddets indledende fase.

Tilgodeser mindre virksomheder
Udbuddene er offentliggjort som begrænsede udbud med prækvalifikation. Det betyder, at man i første omgang udvælger de virksomheder, som skal udarbejde selve tilbudsmaterialet. Det gør man for at reducere de samlede administrative byrder for de virksomheder, der deltager.

Kendetegnende for de tre udbud er, at der er lempelige mindstekrav til økonomisk og finansiel kapacitet, herunder soliditet og omsætning. Mindstekravene vedr. teknisk kapacitet vedrører alene ISO 9001 eller tilsvarende kvalitetsledelsessystemer samt byggeriets nøgletal om kundetilfredshed.

Selve udvælgelseskriteriet er referencer, hvor ansøgerne skal oplyse om de bedste og mest relevante referencer inden for de ydelsesområder, hvor der ansøges om prækvalifikation.

- Sådan som udbuddet er tilrettelagt giver det små og mellemstore specialistvirksomheder inden for rådgivende ingeniører og arkitekter bedre muligheder for at deltage i udbuddene. For at blive prækvalificeret og dermed få adgang til at deltage i selve udbuddene, konkurrerer de rådgivende ingeniører og arkitekter alene på kvalitet. Udvælgelsen sker på baggrund af en helhedsvurdering af de bedste og mest relevante referencer inden for hvert ydelsesområde, forklarer adm. direktør Signe Lynggaard Madsen fra SKI.

Geografiske udbud sikrer øget konkurrence
SKI har under forarbejdet til udbuddene været i tæt dialog med både kunder og brancheforeningerne FRI og Danske Ark, som alle har ytret ønske om at opdele udbuddene i geografiske områder. Dels for at man i konkurrencen kan drage fordel af, at priserne på rådgiverydelserne er forskellige i de forskellige landsdele, og dels for at give så mange specialister som muligt mulighed for at byde ind.

- Med opdelingen af udbuddene i tre geografiske områder, sikrer vi, at kunderne kan få gavn af den prisforskel, der er på rådgivende ingeniører og arkitekter rundt om i landet. Samtidig giver vi de mindre lokale virksomheder, som ikke ville kunne indfri et landsdækkende udbud, mulighed for at være med i konkurrencen, pointerer Signe Lynggaard Madsen.

Fakta
• De tre igangsatte udbud forventes at føre til 630 prækvalifikationer i udbuddenes indledende fase.

• For hver delaftale indgås efterfølgende kontrakt med syv leverandører blandt de prækvalificerede virksomheder.

• Det forventes, at der vil være ca. 70-90 unikke leverandører blandt de 315 tildelinger. Det er ca. en fordobling af antallet af leverandører i forhold til de nuværende aftaler.

• SKI forventer, at det offentlige vil indkøbe ingeniør- og arkitektydelser via SKI´s rammeaftale i et omfang, der svarer til cirka 2,1 mia. kr. inden for aftalernes løbetid inkl. optionsperiode på 1 år.

• Aftalerne løber i 3 år med mulighed for forlængelse i 1 år. De nye aftaler forventes at træde i kraft i april 2012, og er fællesoffentlige frivillige aftaler, der kan anvendes af alle i den offentlige sektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109