23948sdkhjf

Lille skridt i Hillerøds milliardprojekt

Investor og bygherre M. Goldschmidt Ejendomme har fejret rejsegilde på første etape af byggeriet på Frederiksbro, Hillerøds nye bydel. Trods en lille forsinkelse i forhold til planen er byggeholdet optimistiske, skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

De første kan næste sensommer flytte ind i nogle af de første boliger, som færdiggøres: Rækkehusene. Denne første etape består af i alt 23 huse. 

Allerede til januar 2021 står yderligere 31 rækkehuse klar til indflytning. De resterende 35 forventes klar til indflytning i marts 2021. 

Byggeselskabet Christian Paulsen har totalentreprise på 89 rækkehuse, som er etape 1 i Frederiksbro. Rækkehusene opfrøes i mursten, der matcher det historiske miljø i Hillerød by, og bliver mellem 77 og 136 kvm.

Rækkehusene er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel.

Udsigt til den svaneformede sø
Rækkehusene får altaner og parkeringsplads ved døren, nogle også med tagterrasse og udsigt over den nærliggende Bøllemosen. Udover udsigten til det fredede areal kan beboerne i husene nyde ”Den Grønne Kile”, et designet udendørsareal i hele bydelens længde. 

Når de første beboere på Frederiksbro flytter ind, vil Den Grønne Kile være delvist færdig. Den opføres nemlig i tre etaper, så de boliger, der løbende ibrugtages, har udsigt til kilen. Den Grønne Kile får en stor svaneformet sø og vil give mulighed for at dyrke en lang række udendørsaktiviteter hele året rundt. 

- Der bliver tale om en meget levende bydel, hvor vi omhyggeligt sikrer en beboersammensætning, der favner mennesker i alle livets faser. Vi bygger studieboliger til de unge, rækkehuse og større lejligheder til børnefamilierne såvel som boliger til dem, der har solgt villaen og er klar til at tage hul på et nyt liv – og endelig også til seniorerne, der gerne vil have alt i kort afstand, forklarer Mikael Goldschmidt om ambitionerne bag Hillerøds nye bydel.  

En del af entrepriserne er allerede fordelt
De kommende år skyder i alt 1.300 nye boliger op i Frederiksbro. To højhuse på hver 15 etager er et fysisk højdepunkt i området, hvis samlede projektværdi vil – når det er fuldt udbygget – modsvare en samlet investering på godt 4 mia. kr. 

Efter etape 1 med de 89 rækkehuse igangsættes etape 2 af byggeriet med 340 lejligheder, hvoraf 172 vil blive placeret i to punkthuse på 15 etager med udsigt ud over Hillerød og hele Nordsjælland. Derudover opføres der et erhvervshus med dagligvarebutik, lægehus, børnehave, cafeer, fitness og parkering som en del af 2. etape. 

Udover de to punkthuse igangsættes også byggeriet af to karréejendomme, hvor alle lejligheder har store altaner og fælles tagterrasse. Lejlighederne i punkthusene bliver i størrelsen mellem 64 – 240 kvm og i de to karréejendomme mellem 57 – 125 kvm.

Etape 2. udføres i totalentreprise af Pihlkonsortiet, Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S. 

En 3. etape vil omfatte yderligere 202 lejligheder, og Frederiksbro vil – når hele området er færdigudviklet – indeholde omkring 1.300 boliger med alt fra rækkehuse over etagebyggeri til punkthuse med boliger.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11