23948sdkhjf

Projektkonkurrence skal skabe liv i Kertemindes historiske hjerte

Realdania og Kerteminde Kommune har afsat 23 millioner til et nyt projekt, som skal skabe sammenhæng mellem Kertemindes bymidte og historiske havn. Første skridt er en totalentreprisekonkurrence.
Kertemindes historiske indgang, den gamle renæssancehavn, fungerer i dag bl.a. som parkeringsplads, men et nyt projekt skal nyfortolke renæssancehavnens kulturhistoriske og arkitektoniske identitet – og genskabe et aktivt byliv i snitfladen mellem byen og vandet. Bag projektet står Kerteminde Kommune og Realdania.

Byudviklingen i nyere tid har været hård ved den tidligere renæssancehavn, der blev afskåret fra det historiske Kerteminde af et bredt stenglacis, fortove, cykelstier, parkeringspladser og et befærdet vejareal. Området udgør derfor i dag en mur mellem købstaden og vandet. Ved at gentænke og forbedre trafikforholdene og fremme tilgængeligheden til vandet vil det nye projekt skabe et sammenhængende rekreativt byrum, så samspillet mellem byen og havnen reetableres og området igen kan blive omdrejningspunkt for et aktivt byliv.

- Livskvalitet i det byggede miljø er centralt for vores arbejde. Ved at nyfortolke tidligere tiders vigtigste indgang til Kerteminde By kan vi medvirke til at skabe et spændende og aktivt byrum, der genskaber kontakten mellem byen og vandet – og som igen får hjertet i Kertemindes identitet til at banke, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

23 millioner til projektet
Første skridt i projektet bliver en totalentreprisekonkurrence, hvor i første omgang fem landskabsarkitekter bliver udvalgt til den videre konkurrence.

Den samlede projektøkonomi er på knap 23 mio. kr., hvoraf Realdania bidrager med 15 mio. kr. Kerteminde Kommune bidrager selv med 4 mio. kr. samt arbejdstimer og arbejder samtidig på at skaffe den resterende finansiering til aptering af projektet.

Det er planen, at det nye byrum ved havnen skal stå færdigt i forbindelse med Kertemindes 600-års jubilæum som købstad i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125