23948sdkhjf

Boligselskab effektiviserer varmecentraler

Dansk almennyttigt Boligselskabs energigruppe effektiviserer både sit eget arbejde og driften i boligafdelingernes varmecentraler.
Energigruppen i Dansk almennyttigt Boligselskab, DAB, besøg selskabets afdelinger for at effektivisere driften af boligafdelingernes varmecentraler.

Samtidig med at DAB’s energigruppe arbejder for at effektivisere driften ude i boligafdelingerne, har energigruppen effektiviseret sit eget arbejde.

- Tidligere kørte man listen igennem og tog alle afdelinger i rækkefølge, når energigruppen tog på besøg i boligafdelingerne. Vi vil hellere bruge krudtet i de afdelinger, hvor vi kan se, at der er noget at komme efter – de afdelinger, hvor det hele kører godt, er der jo ikke grund til at kigge efter, fortæller energichef Lars Gissel om energigruppens nye arbejdsmetode.

Forbedringer og grønne tiltag
Via energistyringssystemet Omega monitorerer energigruppen blandt andet driften i afdelingernes varmecentraler. Her kan eksempelvis en for høj tilbageløbstemperatur være en indikation på, at der er noget at rette op på og så rykker energigruppen ud.

En runde i afdelingen med eftersyn af de tekniske installationer skal hjælpe med at komme nærmere på en løsning af problemet. Under besøget drøfter energigruppen også med ejendomsmesteren, om der kunne være mulighed for grønne tiltag i afdelingen som f.eks. solceller eller lokal regnvandsafledning og der oplyses om tilskudsmuligheder til finansiering af sådanne projekter.

- Typisk ser vi, at der kan være problemer med at aflæse målere eller at forstå energistyringssystemet Omega. Så har vi en god lejlighed til at fortælle om det, fortæller Lars Gissel.

DAB har afdelinger på Sjælland og Øerne samt i det Sydvestjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093