23948sdkhjf

Rockwool udvikler teknologi til vinduesindustrien

Et innovativt samarbejdsprojekt mellem Rockwool og Outrup Vinduer er nu klar til test på det danske marked.
I bestræbelserne på at kunne leve op til de nye 2020-krav er isoleringsgiganten Rockwool gået sammen med Outrup Vinduer om udvikling af en ny kompositteknologi til – i først omgang – vinduer.

Den nye løsning kombinerer træ og stenuld for at nedbringe varmespildet gennem karmen, og dermed bliver det muligt at overholde 2020-kravene, oplyser projektleder Kristian Skovgaard Jørgensen fra Rockwool.

Han fortæller, at den nye satsning ikke skal ses som et udtryk for, at Rockwool-koncernen er massivt på vej ind i vinduesmarkedet.

- For os drejer det sig først og fremmest om innovation og udvikling af nye teknologier der på den længere bane kan vokse sig store. Netop komposit-teknologien har vi vurderet som særlig interessant. Vindueskarmene var et oplagt sted at starte, men teknologien kan finde anvendelse mange andre steder i bygningen. Så vi ser dette som det første spæde skridt, forklarer Kristian Skovgaard Jørgensen.

Det nye vindue har en E-ref værdi på +7 og en U-værdi på 0,94. Det er planen, at Outrup og Rockwool-koncernen skal udvikle flere lavenergivinduer som led i samarbejdet.

Teknologien skal nu testes på det danske marked, og herefter er det planen at undersøge mulighederne for at udvide med andre lande. Indtil nu er der dog ingen konkrete planer i den retning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083