23948sdkhjf

1.600 ferieboliger ved København

Dayz Resorts vil bygge Nordeuropas største ferieresort, Dayz Kildedal, 20 kilometer fra København centrum. Projektet har en anslået værdi på 4 milliarder.
Dayz Kildedal bliver navnet på et nyt og unikt feriecenter, som indenfor få år skal tilføre hovedstadsregionen nye, internationale muligheder for turisme og erhvervsliv.

Med ca. 1.600 ferieboliger og en overnatningskapacitet på ca. 10.000 senge bliver Dayz Kildedal Nordeuropas største ferieresort.

Centeret opføres ca 20 km fra Københavns Centrum i Egedal Kommune nord for Kildedal Station med S-togsforbindelse til hovedstadsområdet. Hele projektet planlægges og opføres med fokus på klimavenlige løsninger og lavt energiforbrug.

Projekt til 4 milliarder
Hjertet i Dayz Kildedal bliver en centerbygning på cirka 35.000 kvm, der rummer et stort oplevelsescenter med bl.a. aquadome og en række sundheds- og wellnessfaciliteter.

Rundt om centeret opføres ca. 1.600 ferieboliger i klynger, så hovedparten af områdets morænelandskab friholdes til rekreative formål. Ferieboligerne sælges til private ejere, som kan benytte sig af den centrale udlejning af boligerne.

Den samlede budgetramme for hele projektet anslås til knap 4 mia. kr. afhængigt af endelig udformning. Dayz Kilde¬dal ventes at blive gennemført indenfor de kommende tre til fem år.

Bygherre fortsætter som ejer og driftsherre
Ejeren bag Kildedal-projektet er ferieresortkoncernen Dayz Resorts, som med base i Vestjylland i forvejen driver otte feriecentre i Jylland. Dayz har overtaget projektet fra de tidligere developere, den konkursramte Kristensen Group.

- Vi tror på det her og går ind i projektet for at beholde det og drive det selv. Derfor går vi ingen steder, når Dayz Kil¬dedal står færdigt – det er en markant forskel på os og developerbranchen. Desuden har vi simpelthen forstand på at drive resorts og ser et stort potentiale for udvikling af dansk turisme, siger bestyrelsesformand og ejer af Dayz Resorts, Bjarne Bøgh Jensen.

Modsat den traditionelle developerbranche, der normalt bygger og sælger hurtigt videre, vil Dayz koncernen altså selv fortsætte som ejer og driftsherre i fremtiden.

Fakta - Dayz Kildedal
• Cirka 1.600 ferieboliger á 50-120 kvm i tæt-lav bebyggelse med ialt ca. 10.000 senge
• Centerbygning på 35.000 kvm. med bl.a. aquadome og andre sundheds- og wellness faciliteter
• CO2-neutral drift af bygninger og aktiviteter med vægt på bæredygtighed
• Permanent shuttlebus mellem centeret og Kildedal S-togsstation
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157