23948sdkhjf

238 boliger med markant energiprofil

Brabrand Boligforening løftede onsdag sløret for vinderprojektet i konkurrencen om et stort familie- og ungdomsboligbyggeri på havnen i Aarhus.
Under overskriften ”Boliger til alle på Nordhavnen” udskrev Brabrand Boligforening tidligere på året en konkurrence om et nyt, stort boligbyggeri på De Bynære Havnearealer i Aarhus.

Onsdag den 2. november var der indbudt til reception på rådhuset i anledning af, at vinderprojektet nu er fundet.

Luplau & Poulsen, Adept, Dansk Boligbyg og Niras udgør det vindende team med projektet "Havnehusene", som kommer til at bestå af 83 familieboliger og 155 ungdomsboliger.

Ikke et ikonbyggeri
- Projektet adskiller sig fra øvrige havneprojekter ved ikke at have karakter af et større ikonbyggeri men er derimod et byggeri, der går langt længere i forhold til opfyldelse af energikrav end de, der er formuleret af byråd og folketing, oplyser Brabrand Boligforening.

Målet er, at byggeriet på havnen får en energiprofil, der rækker længere end kravene i BR 2020, og byggeriet bliver dermed energineutralt med hensyn til energi til opvarmning, ventilation, køling og varmt brugsvand.

De 238 boliger kommer til at variere i størrelse fra 78 til 115 m². De mindste får to værelser – de største fem værelser. Til byggeriet etableres desuden underjordisk parkeringskælder.

Brabrand Boligforening forventer, at første spadestik finder sted i august-september næste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094