23948sdkhjf

Mastodonter forventer at holde momentum i 2020

Byggekoncernerne Aarsleff og MT Højgaard holder som nogle af de eneste i C25-indekset fast i prognoserne for 2020.

Den aktuelle sundhedskrise har store økonomiske konsekvenser for en bred vifte af virksomheder i det danske erhvervsliv. Navnligt virksomheder vendt mod privatkundemarkedet. Kigger man på de store børsnoterede virksomheder i C25-indekset, så har langt de fleste suspenderet deres prognoser for indeværende år. Det skriver Finans.dk.

Det er navnligt andelen af internationale aktiviteter, der gør, at mange virksomheder suspenderer prognoserne, da det er for usikkert at forudsige, hvordan eksempelvis myndighederne reagerer i de enkelte lande. Virksomheder, der har den primære aktivitet i Danmark, har til gengæld lettere ved at analysere på fremtiden. I Danmark har byggevirksomhederne heller ikke oplevet de samme restriktioner som i for eksempel Spanien og Italien.

Hos entreprenørkoncernen Aarsleff omsatte man sidste år for 13,5 mia. kroner, og her var det under en tredjedel, der kom fra internationale aktiviteter.

- Det generelle og helt overordnede billede her og nu er fortsat, at langt hovedparten af vores koncern har stort set normal drift, skriver Aarsleffs administrerende direktør, Jesper Kristian Jacobsen i et svar til Finans.dk. Det samme billede tegner sig hos MT Højgaard.

På nuværende tidspunkt er det de offentlige bygherrer og pensionskasserne, der holder hjulene i gang, mens flere private projekter, ifølge Dansk Erhverv, holdes tilbage på tilbudsstadiet.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125