23948sdkhjf

Byggeriets kongetal nåede højdepunkt før coronakrise

Bygge- og anlægsbranchen beskæftigede 180.700 personer i 1. kvartal af 2020, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Det er en ganske pæn stigning på 1700 beskæftigede i forhold til 4. kvartal.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik, som dog allerede er blevet bedagede af den verserende coronakrise.

Krise ventes mere kortvarig

Dansk Byggeri kommer i maj med en ny prognose for 2020 og 2021, hvor der er taget højde for den nye corona-situation. Cheføkonom, Bo Sandberg, finder inden da en vis trøst i tallene, selv om beskæftigelsen nu har taget et dyk.

– Man kan bestemt godt glæde sig over, at bygge- og anlægsbranchen nåede at runde 180.000 beskæftigede før coronakrisen satte ind. Men det er en fortælling, som unægtelig allerede nu føles som meget længe siden, da dansk økonomi pludselig befinder sig midt i en recession, der i sin dybde er værre end finanskrisen, og som byggeriet derfor heller ikke kan gå fri af, men som dog ventes at blive mere kortvarig, siger Bo Sandberg.

Ifølge Danmarks Statistik, er det især nybyggeriet, der løftede beskæftigelsen sammen med opførelsen af de såkaldte supersygehuse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112