23948sdkhjf

Domea og Fruehøjgaard i strategisk samarbejde

Boligselskabet Fruehøjgaard i Herning og Domea har aftalt at indgå i et tæt samarbejde for i fællesskab at stå stærkere. Selskaberne vil præge udviklingen
Det er to veldrevne selskaber fra den almene boligbranche, der den 8. november 2011 har indgået en samarbejdsaftale til gavn for beboerne i Fruehøjgaard og for Domeas kunder.

- Vi har i flere år ledt efter en strategisk samarbejdspartner, der deler vores værdier, har samme boligpolitiske tænkning, og som samtidig kan medvirke til at styrke vores konkurrenceevne. Det har vi fundet hos Domea. Hver for sig kan vi nå et stykke, men i fællesskab kan vi nå rigtig langt. Det er et værdiskabende samarbejde, udtaler Steen Jonassen, formand i Boligselskabet Fruehøjgaard.

På forkant med udviklingen
Baggrunden for det nye partnerskab skal man finde i de samfundsændringer, der finder sted for tiden - både markedsmæssigt og politisk. Finanskrisen og de store prisfald på ejerboliger samt de skærpede krav fra stat og kommuner om øget professionalisering og effektivitet presser mange almene boligselskaber og boligforeninger.

- Vi ønsker ikke at blive styret af udviklingen, men i stedet at være på forkant med udviklingen og præge den. Samarbejdet med Domea giver robusthed og styrke, som gør os i stand til at håndtere de udfordringer, som almene boligorganisationer i stigende grad konfronteres med. Det er rart at have en stærk storebror, når man møder de store, udtaler Steen Jonassen.

Samarbejdet betyder, at Boligselskabet Fruehøjgaard fra årsskiftet vil overgå til at benytte en række af Domeas administrative systemer og koncepter.

- Vores personale bliver en del af et stærkt professionelt fællesskab med mange ekspertfunktioner, der står klar til at støtte op om den daglige drift. Vi får adgang til eksempelvis Domeas uddannelsesfunktioner, juridisk rådgivning, HR og personaleudvikling, indkøbsfunktion og ikke mindst et meget stærkt IT. Vores boligafdelinger får egen hjemmeside til kommunikation og markedsføring, hver beboer får sin egen bolig hjemmeside, og alle bestyrelser får digitale bestyrelsesrum. Alt sammen noget som vil styrke betjeningen af vores beboere og bestyrelser, siger Steen Jonassen.

Sætte boligpolitisk dagsorden
Domeas bestyrelsesformand Karin Thomsen ser også store muligheder i det nye samarbejde. Hun fremhæver blandt andet Fruehøjgaards stærke lokale tilstedeværelse i det midtjyske.

- Fruehøjgaard har et velfungerende beboerdemokrati og har gennem nybyggeri og renoveringer af ældre boliger vist nye veje til at skabe ikke mindst klimavenlige boliger. Desuden vil samarbejdet styrke Domeas konkurrenceevne og skaber grundlaget for at tilbyde flere specialydelser, der kan spare penge for beboerne, udtaler Karin Thomsen.

Steen Jonassen og Karin Thomsen er enige i den overordnede ambition om sammen at sætte en ny boligpolitisk dagsorden. En modernisering af det boligpolitiske tankegods, som er målrettet mod at vise, at moderne almene boligorganisationer kan bygge og administrere meget konkurrencedygtigt – uden at miste rødderne og den grundlæggende vision om at sikre gode og trygge boliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094