23948sdkhjf

Ammoniak sætter byudvikling på standby

Københavns Kommune har for en stund suspenderet udviklingen af Kødbyen – et 107.000 m² stort område ved Halmtorvet. Årsagen er et stort ammoniakanlæg.
Selvom det aktuelt ikke er farligt at bevæge sig rundt i Kødbyen, har Københavns Kommunes Center for Miljø afvist en række projektudviklere og lejere, der har ønsket at ombygge ejendomme i området.

Årsagen til kommunens nej er en manglende risikovurdering i forbindelse med bydelens ammoniakanlæg, der har forsynet lejerne i det tidligere slagteriområde med kulde og køl til deres fødevarevirksomheder.

Københavns Ejendomme har haft Cowi til at udarbejde et revideret sikkerhedsdokument, som Center for Miljø nu skal tage stilling til. Politiet skal desuden udarbejde evakueringsplaner for Vesterbro-området, såfremt der sker udslip af ammoniakdampe i forbindelse med brud på rørføring eller anlæg.

Flere medier, herunder publikationen Byens Ejendom, oplyser, at det vil koste 80-100 mio. kroner at rense området for ammoniakanlægget.

Om Kødbyen
Borgerrepræsentationen i København besluttede tilbage i 2005 at omdanne Den Hvide Kødby, der er den nyeste del af området, til hjemsted for køderhverv og kreative erhverv. I 2007 udarbejdede tegnestuen Mutopia en ny helhedsplan for udearealerne i bydelen.

Ifølge Byens Ejendom er det største planlagte byggeprojekt en 25.000 m² stor bebyggelse med serviceerhverv og butikker. Projektet er tegnet af Danielsen Architecture og får adresse på Skelbækgade 1.

Læs mere om Kødbyen på www.koedbyen.kk.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078