23948sdkhjf

Seriøse letbane-planer i Aalborg

Hvis alt går efter planen, kan byggeriet af en ny letbane i Aalborg Kommune indledes i 2018. En forundersøgelse til 4 mio. kroner indledes straks i det nye år.
I både Aarhus, Odense og København arbejdes der med letbaner som led i en opgradering af den kollektive trafik, og nu melder Aalborg sig også på banen.

Med to millioner pendlende studerende er byens kollektive trafiksystem under stigende pres, og derfor afsættes der nu 4 mio. kroner til en analyse af grundlaget for en letbane. Det skriver Nordjyske.dk.

Parterne bag analysen er Aalborg Kommune, Nordjyllands Trafikselskab samt Region Nordjylland.

- I takt med, at de forskellige uddannelses- og erhvervsområder i Aalborg Øst vokser og tiltrækker flere mennesker, får vi større og større problemer med infrastrukturen på de mest travle tidspunkter af dagen. Det kan en letbane sandsynligvis være med til at råde bod på, siger rådmand for teknik og miljø, Mariann Nørgaard, til Nordjyske.dk.

Hvis forundersøgelsen konkluderer, at en letbane vil være en god idé, er næste skridt en VVM-redegørelse. Går alt efter planen kan spaden stikkes i jorden i 2018 med indvielse tre år senere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094