23948sdkhjf

Nye tiltag mod snyd i vvs-branchen

Sikkerhedsstyrelsen og de berørte brancheorganisationer mødes den 1. december for at drøfte indsatsen imod uautoriseret vvs-arbejde.
Indsatsen imod uautoriserede vvs-installatører er på tapetet, når Sikkerhedsstyrelsen og flere organisationer holder møde den 1. december.

Blandt de deltagende organisationer er DS-Håndværk & Industri:

- Vi er glade for, at vi nu får vendt tingene, så vi i fællesskab kan finde initiativer, der dur. Og vi er ikke mindst tilfredse med, at mødet kan skabe større synlighed omkring problemet med uautoriseret vvs-arbejde, siger vvs-konsulent i DS Håndværk & Industry, Johnny Bendsen, til DS-Bladet.

På vej mod kedelig rekord
Mødet sker efter, at det for nyligt kom frem, at der er sket en stor stigning i antallet af anmeldelser af installatørarbejde udført uden autorisation.

I oktober rundende man anmeldelse nummer 130 og var dermed allerede tæt på rekorden fra 2009, som var på 155 anmeldelser af uautoriseret installatørarbejde.

Hele 75-85 % af sagerne omhandler firmaer, der annoncerer med at være autoriserede uden at være det. Samtidig findes mange sager, hvor firmaer uden autorisation har udført et stykke arbejde for så at få arbejdet færdigmeldt af firmaer med autorisationen i orden. Det skriver DS-bladet.

Større bøder på vej
Sikkerhedsstyrelsen har allerede øget indsatsen imod det uautoriserede arbejde. Mandskabet til sagsbehandling er øget ligesom indstillingerne til bødestørrelser er forøget.

Signalet fra Sikkerhedsstyrelsen er nu, at de indstillinger til bødestraf, som følger med politianmelder øges. F.eks. er indstillingerne til ulovlig annoncering fordoblet fra tidligere 5.000 kr. til nu 10.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266