23948sdkhjf

Kirk Kapital præsenterer storslået byggeprojekt

Onsdag eftermiddag afslørede koncernen planerne for den 24.400 m² store byggegrund, som sidste år blev købt af Vejle Kommune. Arkitekt er kunstneren Olafur Eliasson.
Den storstilede udvikling af industrihavnen i Vejle blev onsdag udvidet med endnu et projekt, da Kirk Kapital på et pressemøde løftede sløret for sit nye domicil på havnen.

Det seks etager høje byggeri skal, udover Kirks domicil, også huse kontorer til udlejning samt en offentligt tilgængelig stueetage med café og udstillingsrum.

Det nye domicil bliver placeret ude i havnebassinet, og adgangen til huset sker via en bro. Ifølge Dagbladet Børsen omfatter projektet også anlæggelse af en helt ny ø, ”Havneøen”, hvor der skal være plads til 12 nye bygninger til bolig og erhverv. Området knyttes sammen med en ny lystbådehavn, der bygges af Vejle Kommune.

- Udbygningen af området byder på en enestående mulighed for at skabe et anderledes urbant rum med plads til rekreative områder, erhverv og kultur. Vi er overbeviste om, at et sådant byggeri vil blive en arkitektonisk milepæl både i dansk og international sammenhæng og vil bidrage positivt til udviklingen i området, siger direktør Bjarne Ammitzbøll fra Kirk kapital til Børsen.

Før byggeriet kan gå i gang skal grunden ryddes. Dette arbejde står kommunen for. Selve opførelsen ventes indledt i starten af 2013, og efter planen vil projektet være afsluttet i 2016.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093