23948sdkhjf

Hoffmann skal ombygge gymnasium

Sammen med GPP Arkitekter, Rambøll og Boldt & Henningsen skal det norskejede entreprenørfirma stå for byggeriet af ’det nye’ Marselisborg Gymnasium.
På Birketinget i Aarhus står Marselisborg Gymnasium foran en større ombygning, og fredag faldt afgørelsen i projektkonkurrencen.

Totalentreprenør bliver Hoffmann, som har udviklet vinderprojektet i samarbejde med GPP Arkitekter, Rambøll og Landskabsarkitekterne Boldt & Henningsen.

Udvidelsen består af en ny klassefløj mod nord, der bindes sammen med det eksisterende gymnasium af en ny to etagers kantine og, mod syd, en ny multihal med tilhørende omklædnings- og fitnessfaciliteter.

Kantine bliver gymnasiets 'hjerte'
Rygraden i ’det nye’ Marselisborg Gymnasium bliver et gadeforløb, der binder hele gymnasiet sammen. Forløbet har sit udspring i den nye undervisningsfløj mod nord og bevæger sig gennem kantinen og det eksisterende gymnasium, hvorefter det til sidst ender ud i en stor opholdstrappe ved multihallen.

Kantinen bliver Gymnasiets nye pulserende hjerte, hvor man mødes. Rummet er lyst og åbent og giver byen udenfor et indblik i gymnasiets liv.

De nye bygninger respekterer og harmonerer med det smukke gamle gymnasium samtidig med, at det samlede byggeri signalerer et moderne, fremadskuende og udadvendt gymnasium. I dommerbetænkningen fra konkurrencen står der bl.a.:

- Kantinen er et smukt, åbent og veldisponeret rum i tre niveauer, forbundet af ramper og placeret umiddelbart op ad den nye elevatorkerne og indgangen fra den nye parkeringsplads. En velintegreret siddetrappe kobler kantinen med undervisningsafsnittets 1. sal, der via en bro er forbundet til auditoriet og den centrale elevatorkerne og ramblaen på 1. sal i det eksisterende gymnasium.

- Den to etagers kantine ”tegner” gymnasiet og åbner flot mod Birketinget, udeophold og udeundervisningsrummet mod øst og gør det let at aflæse gymnasiets aktiviteter og dermed opfyldes ønsket om, at gymnasiet har høj grad af transparens.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141