23948sdkhjf

Lejerbo vil bygge 125 boliger i Kolding

På grunden ved Kolding Stadion, Ådalsbyen, forslår Lejerbo, at der bygges syv blokke med boliger i op til syv etagers højde.
Når Ådalsbyen - et område ved Kolding Stadion - i fremtiden skal finde ny anvendelse, bliver det muligvis som boligområde.

Kommunen har efterlyst og modtaget flere forslag til områdets fremtidige anvendelse. Nu er så behandlet 14 forslag og bemærkninger til området.

Blandt de mere bemærkelsesværdige er Lejerbos forslag om af bygge passivboliger.

Bygninger med 7 etager
Lejerbos skitseforslag, som er udarbejdet for Lejerbo Kolding og Sigius ApS af GBL gruppen for by & landskabsplanlægning, indebærer byggeri af 125 nye boliger på grunden.

I forslaget er udgangspunktet for boligerne, at de er præfabrikerede passivhuse, som i lejlighedsmoduler kan tilpasses grunden i både højde og længde. På tagene åbnes også op for solceller. Da arealet ligger lavt i terrænet i forhold til de omkringliggende veje, kan der ifølge forslaget med fordel bebygges tæt og i helt op til 6-7 etager langs Vejlevej

Inden Lejerbos plan kan realiseres skal der udarbejdes et kommuneplantillæg, som gør det muligt at bygge højere end de 2½ etage og 11 meter, der er gældende i det eksisterende plangrundlag.

Baggrunden for ny udnyttelse af områder er, at Kolding Stadion skal flytte på sigt og indgå som en del af den kommende Idrætsby i Vonsild. Med den nye placering af stadion bliver der således mulighed for at skabe en attraktiv bydel tæt på bymidten og med åen som nærmeste nabo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078