23948sdkhjf

Frederiksbergs største nybyggede daginstitution skal tegnes af Cobe

Arkitektfirmaet Cobe står i spidsen for det team, der netop har vundet konkurrencen om daginstitutionen ”Smørblomsten”, der ventes opført allerede medio 2013.
Frederiksberg Kommune har i de seneste år oplevet en stigning i befolkningstallet, og det øger behovet for daginstitutionspladser.

Kommunen vil derfor udvide kapaciteten med ca. 600 nye pladser i de kommende år. Byggeriet af ”Smørblomsten” er en del af denne udvidelse og skal huse to eksisterende institutioner.

Sammenlægningen betyder, at der kan bygges en institution med plads til 182 børn, og ”Smørblomsten” bliver dermed Frederiksberg Kommunes største nybyggede daginstitution.

182 små verdener
Den nye daginstitution placeres for enden af Frederiksvej og kommer til at bestå af en have med 11 små, sammenbyggede huse.

Husene er stillet tæt sammen og drejet i forhold til hinanden, så der fremkommer et varieret udtryk ved husenes forskellige højde og orientering. Projektet beskriver en række forhold, hvor ’stort møder småt’ og danner grundlag for institutionens udtryk og organisering.

Cobe har med projektet ønsket at sætte nye standarder for, hvordan man bygger til børn. Arbejdet med projektet har hele tiden taget udgangspunkt i, hvordan børnenes verden møder de voksnes verden i institutionen:

- En daginstitution udgør en stor del af barnets samlede verdensbillede, og den er samtidig rammen om de voksnes arbejdsliv. Det har derfor været vigtigt for os, at Smørblomsten på én gang skulle være stærkt oplevelsesrig for de 182 børn, som institutionen skal huse, såvel som ubetinget funktionel og velfungerende for de voksne. Derfor kan man beskrive Smørblomsten som én sammenhængende arbejdsplads, der består af 11 små huse, og som indeholder 182 små verdener, forklarer indehaver Dan Stubbergaard.

Projektkonkurrencen for Smørblomsten blev afholdt over to faser fra juli til november 2011. Cobes vinderprojekt er udarbejdet i samarbejde med Preben Skaarup Landskabsarkitekter, ingeniørfirmaet Søren Jensen og læringsmiljøkonsulenten Winie Ricken fra Learning Spaces.


En af Smørblomstens vinterhaver set fra stueplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109