23948sdkhjf

Kunst og visionær arkitektur går hånd i hånd

Det er ikke længere bare et spørgsmål om udsmykning, når de store virksomheder tænker kunst med ind i deres hverdag. Det er KPMG’s nye domicil et godt eksempel på.
- Det handler ikke kun om at forskønne omgivelserne eller vise økonomisk styrke gennem køb af dyre værker. I dag er fokus i højere grad rettet mod at få kunst, forretning og ledelse til at spille sammen.

Trine Møller Madsen, partner i virksomheden In Situ, rådgiver til daglig virksomheder i indkøb og integrering af kunst og har netop afsluttet et større projekt i forbindelse med KPMG’s nye domicil, der blev taget i brug ved Flintholm Station i sidste uge.

- Når en virksomhed vælger at bygge et nyt domicil, er det ud fra et ønske om at flytte sig – også i overført betydning. I den proces kan kunsten noget særligt, fortsætter Trine Møller Madsen, der stiftede In Situ i 2008 sammen med Jane Løvschall Dolmer.

Siden har de gennemført flere markante projekter i forbindelse med nybyggerier for blandt andre it-virksomheden SimCorp og advokatfirmaet Horten. In Situ faciliterer processen i tæt dialog med arkitekter, bygherre, virksomhed og alle andre aktører. Opgaverne spænder fra konceptudvikling, over udpegning af kunstnere, til projektledelse af selve udsmykningen, hvor kunsten så vidt muligt gøres stedsspecifik og bygningsintegreret.

Inspirerende for både medarbejdere og besøgende
Den nye KPMG-bygning er tegnet af arkitektfirmaet 3XN og har form som et trekløver. Den indeholder blandt andet tre store atrier, og etagerne er koblet sammen af trapper og gangbroer gennem de åbne rum.

De otte mest markante værker i den 57.800 m² store bygning er skabt direkte til stedet og integreret i selve byggeriet. Derudover har In Situ udsmykket væggene i 25 af virksomhedens mødelokaler med serier af værker fra anerkendte kunstnere.

Kunsten har sammen med 3XNs visionære arkitektur bidraget til husets visuelle identitet. Og her er det i høj grad lykkedes at formidle KPMGs værdigrundlag, hvor kvalitet, mod og passion er i centrum. Det mener Jesper Dan Jespersen, der er partner i KPMG:

- Udsmykningen i det nye domicil peger fremad og udtrykker bredde, mangfoldighed og nytænkning med en bred vifte af medier, herunder foto- og videokunst, som ellers ikke er gængse medier i udsmykninger af virksomheder. Samtidig har vi valgt meget stærke og anerkendte kunstnere, og resultatet bliver uden tvivl unikt og inspirerende for både medarbejdere og besøgende, siger Jesper Dan Jespersen.

KPMG’s domicil er opført af MT Højgaard og indvies officielt den 13. januar 2012. Læs mere i artiklen Udfordrende kontorbyggeri færdigt til tiden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078