23948sdkhjf

Spaden i jorden til 479 ungdomsboliger

Seks dage før jul tager Himmerland Boligforening første spadestik til opførelsen af endnu et projekt med ungdomsboliger, denne gang på Hadsundvej i Aalborg.
Aalborg har for alvor taget springet fra arbejderby til studieby. I dag er hver ottende borger i kommunen en studerende i gang med en videregående uddannelse.

- Derfor satser kommunen kraftigt på opførelse af ungdomsboliger – faktisk bliver næsten 75 procent af de ungdomsboliger, der i disse år opføres i Danmark, bygget i Aalborg. Og af dem tegner Himmerland Boligforening sig for knap hver anden, fortæller boligforeningens direktør, Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening indleder i denne uge et nyt ungdomsboligprojekt med 479 lejligheder på Hadsundvej i Aalborg-bydelen Vejgaard. De mange boliger indrettes i en del af en eksisterende bebyggelse, der har været benyttet af KMD, Zleep Hotel og AaB Konference og et byggeri, der også tidligere har huset KMD og i dag rummer AaB College. Dertil kommer nye bygninger, der opføres i sammenhæng med de eksisterende.

- Hensigten er at skabe et unikt miljø med masser af fælles faciliteter både inde og ude, herunder køkken, spisesal, fittnesslokaler, svømmebassin og auditorium. Vi arbejder med forskellige bygningsmæssige udtryk, der vil medvirke til at bryde det relativt store byggeri op i mindre enheder. Samtidig giver blandt andet gårdhaver gode muligheder for attraktive opholdsarealer, fortæller Ole Nielsen.

Seks projekter – 1.350 boliger
Inspireret af byggeriets gode sportsfaciliteter har Himmerland Boligforening valgt at døbe det ”Idrætsbyen”. Hovedparten af boligerne får eget bad og køkken, mens en del opføres med fælles køkken og bad for to boliger. De vil spille en særlig rolle i forhold til at sikre gode bomuligheder for blandt andre internationale studerende, der for nogles vedkommende er mindre stærke rent økonomisk.

Idrætsbyen, der koster omkring 450 mio. kroner at opføre, forventes at kunne modtage de første beboere i sommeren 2012, mens sidste del af byggeriet står færdigt et års tid senere.

- I alt opfører vi i disse år cirka 1.350 ungdomsboliger, der fordeler sig på seks meget forskelligartede byggerier. Ud over Idrætsbyen er vi i Odinsgade i Vejgaard i gang med at bygge Seminariebyen, hvor ungdomsboligerne indgår i et nært samspil med familieboliger. I det østlige Aalborg holder vi snart rejsegilde på Kvadratet på Langagervej og Ramblaen på Niels Bohrs Vej – byggerier med hver sit særpræg, men med det fællestræk, at de ligger ualmindeligt godt placeret i forhold til Aalborg Universitet. I det centrale Aalborg tager vi i marts 2012 fat på Henius House på Eternitgrunden, hvor vi også bygger familieboliger. Og inden længe kommer Larsen Waterfront, der er vores hidtil mest ambitiøse projekt i form af et 14 etager højt byggeri umiddelbart vest for Musikkens Hus, oplyser Ole Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078