23948sdkhjf

Mild vinter giver beskæftigelse til tusinder i byggeriet

Dansk Byggeri anslår, at der pt. er 10.000-15.000 flere håndværkere i arbejde end på samme tid sidste år – alene på grund af vejret.
Det milde vintervejr er en ren gave til den danske bygge- og anlægssektor, skriver Berlingske Tidende.

Hos Dansk Byggeri vurderer cheføkonom Finn Bo Frandsen, at vejret alene er årsag til, at der netop nu er mellem 10.000 og 15.000 flere håndværkere i sving end på samme tidspunkt i fjor.

Den tendens nikker man genkendende til hos Per Aarsleff, hvor adm. direktør Ebbe Malte oplyser, at virksomheden har væsentligt flere timelønnede ansat end både sidste år og forrige år, hvor sne og frost gjorde livet surt for byggebranchen:

- Lige nu kører alle vores aktiviteter inden for jord-, vej- og kloakarbejde derimod helt normalt. Det kan godt betyde, at op imod et par hundrede flere er i arbejde end sidste år, men det er svært at sige helt præcist, siger han til avisen.

Aarsleffs budgetter er lagt i august med udgangspunkt i en normal vinter. Hvis vinteren bliver mildere, vil det derfor måske indvirke positivt på regnskabstallene:

- Men endnu er det for tidligt at sige noget om den samlede vinter. Det kan stadig nå at blive hårdt vintervejr i både den sidste del af januar og i februar, som er årets koldeste måneder, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111