23948sdkhjf

Preben Hockerup har trimmet forretningen

Entreprenør- og nedrivningsfirmaet med base i Haslev forbedrede i 2010/2011 resultatet med 2,5 millioner og forventer yderligere fremgang de kommende år.
Efter et 2009/2010 præget af store omkostninger og tilpasninger kan Entreprenør Preben Hockerup A/S konstatere, at det nu ser bedre ud med økonomien end i mange år.

Entreprenør- og nedrivningsfirmaets bruttofortjeneste var i 2010/2011 på 9,4 mio. kr. mod 8,2 mio. kr. i det foregående regnskabsår. Resultatet før af- og nedskrivninger var 521.602 kr., hvor det i 2009/2010 var negativ med -2,8 mio. kr.

Med det positive resultat før afskrivninger levede man op til målsætningen om et positivt produktionsregnskab, forklarer daglig leder Henrik Hockerup Keller til Building Supply.

På bundlinjen var det lykkedes at reducere underskuddet med 2,5 mio. kr. Der var stadig et underskud på -1,39 mio. kr.

Målrettet proces giver bonus
Med en af de største kapaciteter i nedrivningsbranchen gav det et hul i ordrebogen, da byggebranchens fokus med krisens komme gik fra nedrivning til renoveringer. Firmaet skulle finde sine ben igen, og det kostede, beretter Henrik Hockerup Keller.

Den svære proces har han været en del siden august 2010, hvor han kom til Entreprenør Preben Hockerup. Med en frisk indgangsvinkel gik man i gang med at skære ned på omkostningerne. Det betød tilpasninger på mandskabssiden i værkstedet, i administrationen og hos folkene i marken. Leverandøraftalerne blev også gået efter i sømmene og optimeret, ligesom fokus på lønsomheden i de opgaver, der afgives bud på, kom i højsædet:

- Vi vender projekterne en ekstra gang og fokuserer på de opgaver, som ligger til os; Nedrivninger med store maskiner, siger Henrik Hockerup Keller til Building Supply, og understreger vigtigheden af tiltagene med henvisning til, at prisen på projekter er godt halveret i krisetiden.

Hård kamp om guldet
Tiltagene har nu - som det seneste årsregnskab vidner om - været med til at vende kurven. Det til trods er der stadig hård kamp på markedet for nedrivning og i byggebranchen generelt, fremhæver Henrik Hockerup Keller.

Han forklarer, at firmaet håndterer det pressede marked ved blandt andet at være mere kreative i tilbudsfasen og arbejde hårdt på at holde produktionsapparatet i gang.

Strategien lader til at give bonus. Og med alle de største maskiner i marken og i gang, kan Henrik Hockerup Keller konstatere, at det ser lyst ud. Så hvor man med succes sigtede med et sort nul før afskrivninger i 2010/2011, er målet nu at vækste igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.237