23948sdkhjf

Et bud på fremtidens 0-energihus

DTU havde i sidste uge premiere på et udsnit af det hus, som skal deltage i Solar Decathlon-konkurrencen i Madrid til september.
30 studerende fra DTU Byg, DTU Informatik og DTU Management har de seneste måneder regnet og tegnet, skitseret og diskuteret.

Mandag i sidste uge var der omsider rejsegilde på et udsnit af de studerendes bud på fremtidens 0-energihus kaldet ”Fold”.

Der er tale om en 50 m² stor mock-up af det egentlige hus, som skal stå færdig i maj måned. Tre måneder senere pakkes huset ned og fragtes til Madrid, hvor det skal deltage i den prestigefyldte konkurrence Solar Decathlon Europe sammen med lignende projekter fra 19 universiteter i 15 lande.

Giver praktisk erfaring
Baggrunden for den internationale konkurrence er at skabe ny viden og opmærksomhed om lavenergibyggeri og brug af vedvarende energi som solenergi til opvarmning og køling af vores bygninger. Målet er at demonstrere, at en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi er såvel praktisk som økonomisk.

Videnskabelig assistent Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, som er assisterende projektleder, fremhæver, at projektet er med til at uddanne bedre og mere praktisk funderede ingeniører.

- Det som gør projektet og opførelsen af huset så fantastisk er, at de studerende får lejlighed til at afprøve deres teoretiske viden i praksis og i en grad, som kan være svær at opnå gennem traditionel undervisning. Det er med til at give dem en bedre forståelse for deres arbejde og bygger samtidig et mere praktisk lag oven på det teoretiske fundament, siger han.

Opførelsen af det egentlige hus, der har form som et stykke foldet papir, går i gang i slutningen af marts. Huset får et beboeligt areal på 70 kvadratmeter og skal udstyres med solceller på taget og med alle tænkelige moderne forbrugsgoder. Projektet støttes af sponsorater fra blandt andre Grundfos, Rockwool, Schneider Electric og Uponor, der er hovedsponsorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079