23948sdkhjf

Tekniq ønsker revision af hele AB-systemet

En revision af AB bør omfatte hele systemet og ikke kun AB 92 og AB 93, som DI har foreslået. Det mener Tekniq.
Dansk Industri har netop anbefalet en opdatering af standarddokumentet i byggesager, AB 92 og ABT 93.

- Det kan være fornuftigt at revidere AB - men så skal målet være en ny AB, der i sin helhed afspejler de nye krav til og udfordringer for byggeriet for så vidt angår både produktivitet og bygbarhed, siger underdirektør i Tekniq Installatørernes Organisation, Jan Eske Schmidt.

Læs mere om: DI vil ændre AB 92 .

Områderne i fokus i en ændring
Jan Eske Schmidt mener, der i et eventuelt fremtidigt revisionsarbejde skal være fokus på:

* At hele AB-systemet bliver revideret for at skabe sammenhæng mellem alle byggeriets parters bidrag til forbedret produktivitet, bygbarhed og et godt byggeri med færre tvister. Det er ikke nok kun at revidere AB 92 eller ABT 93 - hele systemet skal med i revisionen.

* At opmærksomheden samtidig rettes mod EU’s gennemførte regler om betaling og mod de nye initiativer, så som en EU-købelov og revision af udbudsdirektiverne.

* At en revision med fokus på produktivitet og bygbarhed samtidig bidrager til, at blandt andet installatørerne får et lidt større overblik over eventuelle udfordringer ved funktionsudbud.

* At erfaringerne med de nye samarbejdsformer og behovet for tidlig inddragelse af de udførendes kompetencer bliver inddraget i revisionen.

- Tekniq er naturligvis helt parat til at indgå i en dialog om revision af ABerne og bidrage til et perspektivrigt, fremadrettet AB-system, siger Jan Eske Schmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11