23948sdkhjf

Første færdige projekt på De Bynære Havnearealer i Aarhus

Fredag får beboerne til bydelens første 45 boliger udleveret nøglerne til deres nye hjem i Marina House. Bag byggeriet står Sjælsø Danmark.
Det har længe summet af aktivitet på havnefronten i Aarhus, og nu er den første bygning på De Bynære Havnearealer klar til indflytning.

Marina House med 45 lejeboliger til unge, udviklet af ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø A/S i samarbejde med bygherren Marina House ApS.

Fra byggeplads til bydel med beboere
Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay vil forestå den officielle indvielse på fredag den 27. januar kl. 12.00. Borgmesteren glæder sig til at gå fra projektering til ibrugtagning:

- Det bliver en stor dag – både for den nye havnebydel og for Aarhus. De nye beboere skal være med til at skrive den nye bydels historie, skabe dens kvaliteter og forme dens traditioner. Mangfoldighed i boligmassen har hele tiden været en høj prioritet for kommunen i udviklingen af den nye havnebydel. Det er derfor en særlig glæde for mig, at de første boliger er målrettet studerende og andre unge, som altid har været udfordret på boligsøgningen i en by som Aarhus, siger han.

Til tiden – inden for budgettet
Ejendomsselskabet Marina House ApS er ejer af bygningen. Medejer og direktør Henning Norup siger:

- Vi har meget positive forventninger til udviklingen på boligmarkedet i Aarhus i årene fremover, ikke mindst på grund af byens tiltrækning af unge til områdets mange uddannelsesinstitutioner. Vi er derfor glade for, at vi i Sjælsø har haft en partner, der virkelig har knoklet for sagen. Sjælsø har haft så godt fat i projektstyringen, at både tidsplan og budget er overholdt til punkt og prikke. Det har været en meget konstruktiv og dynamisk proces, hvor vi løbende har tilpasset byggeriet, så vi i dag har nogle meget attraktive boliger.

Afdelingsdirektør Carsten Raundahl fra Sjælsø Danmark deler Henning Norups tilfredshed:

- Det har været et gnidningsfrit samarbejde med både bygherre og rådgivere. Vi har været glade for at deltage i opførelsen af Marina House. Med projektet deltager Sjælsø aktivt i udviklingen af byggemulighederne på De Bynære Havnearealer, som vi ser som et af provinsens mest spændende udviklingsområder i årene fremover.

Flere boliger på havnefronten
Marina House er ikke det eneste boligprojekt i den nye havnebydel, som er målrettet byens unge. Sjælsø har således indgået aftale med Teknisk Kollegium II i Aarhus om opførelse af det 12 etager høje Grundfos Kollegiet med i alt 159 kollegieboliger på nabogrunden til Marina House.

Senere i år følger ca. 150 boliger til unge i Boligforeningen Ringgårdens to projekter 0-energihuset I og II. Lidt længere ude på Nordhavnen flytter de første beboere ind i 1. etape af Lighthouse-projektet til maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079