23948sdkhjf

Første spadestik til ny og topmoderne politistation

Drømmen om en mere tidsvarende politistation i Silkeborg kom et stort spadestik tættere på mandag den 1. februar. 

Politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, var i dagens anledning selv trukket i arbejdstøjet for at stikke spaden i jorden og officielt indvie byggeriet til den nye politistation i Silkeborg. 

– Vi har i vores forberedelse af byggeriet været meget opmærksomme på, at bygningen skal understøtte vores opgaveløsning. De borgere, der henvender sig, skal både kunne opleve en imødekommende bygning, der tager hensyn til deres behov og et professionelt og serviceminded politi, siger Helle Kyndesen i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi om den glædelige begivenhed. 

Til stede ved det første spadestik var også en enkelt repræsentant fra henholdsvis både bygherren, Bygningsstyrelsen, og K.G. Hansen, der står for byggeriet.  

Politiets nye rammer på Lillehøjvej 

På den nye politistation vil der blive opført en sikret gård til blandt andet politiets køretøjer, mens den indendørs indretning eksempelvis bliver lavet, så der sker en klar adskillelse mellem forurettede og vidner samt mistænkte gerningsmænd. På den måde undgår man, at disse risikerer at møde hinanden på stationen, når deres sager bliver behandlet. 

Politistationen på Lillehøjvej bliver opført på en 4.000 kvm stor grund, hvor den nye bygning vil få i alt cirka 1.560 kvm samt 670 kvm kælder. Derudover bliver der opført en sikret gård samt parkeringspladser til både ansatte og besøgende borgere. 

Budgettet i byggeriet er på 53,5 mio. kr. ifølge Bygningsstyrelsen. 

Projektet er blevet udarbejdet i et samarbejde mellem Erik Arkitekter og Arkitektfirmaet Faber & Have med sidstnævnte som ansvarlig for udarbejdelsen af konkurrenceprojekt, dispositionsforslag samt delvis rolle i projekteringsfasen, hvorefter førstnævnte færdiggjorde projekteringen.

 

Ifølge K.G. Hansen, der er totalentreprenør på projektet, har det gode samarbejde undervejs medført, at man har kunne fastholde tidsplanen trods diverse forhindringer undervejs med coronavirus i samfundet. 

– Der ligger mange måneders forberedelse bag dagens milepæl i opførelsen af den nye politistation i Silkeborg, siger Brian Pedersen, der er tilbudschef hos K.G. Hansen, i pressemeddelelsen. 

Undervejs i projektet har entreprenørselskabet haft et tæt samarbejde med Erik Arkitekter og Norconsult, der hver især har bidraget med stor ekspertise inden for byggeri til politiet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127