23948sdkhjf

Svendborg-entreprenør er gået konkurs

Efter to år med betydelige millionunderskud har O.V. Engstrøm nu drejet nøglen.
Det 30 år gamle entreprenørfirma, O.V. Engstrøm, der en overgang havde flere end 70 ansatte, blev mandag erklæret konkurs ved Skifteretten i Svendborg.

Firmaet har haft det svært under krisen med et samlet nettounderskud på -8,5 mio. kr. i 2009 og 2010, og ifølge Fyens Amts Avis var det Nordea, der i princippet gjorde udslaget, da banken sagde nej til at udvide firmaets kreditramme.

Mislykket redningsforsøg
Det var firmaet selv, der indgav begæringen til Skifteretten, men Nordeas beslutning gjorde det umuligt for O.V. Engstrøm at indlede byggeriet af et nyt gymnastikcenter i Svendborg til 56 mio. kr., som firmaet ellers lige havde vundet.

- Vi havde en garantiramme, som vi ville have udvidet, fordi vi havde vundet licitationen på SG-huset. Men det ville Nordea ikke. De meddelte i stedet, at de ville have os helt ud af deres bøger, fortæller indehaver Ove Engstrøm til Fyens Amts Avis.

Henover weekenden blev der arbejdet hårdt på en redning. Blandt andet forsøgte man at få underentreprenører til at stille med garantier, men det lykkedes ikke.

To forskellige udlægninger
Ove Engstrøm undrer sig over Nordeas beslutning. Over for Fyens Amts Avis forklarer han, at firmaet stadig havde en positiv egenkapital og samtidig var ved at lægge sidste hånd på et 2011-regnskab med et beskedent underskud på omkring 300.000 kr. Med andre ord gik det den rigtige vej, mener han.

Denne udlægning deler kurator Claus Olsen imidlertid ikke.

Han er udpeget som kurator og repræsenterede Nordea i Skifteretten, og til Fyns Amts Avis siger han, at O.V. Engstrøm var blevet vurderet så økonomisk trængt, at der ville være en reel risiko for, at firmaet ikke ville kunne løfte opgaven.

Ifølge avisen har Nordea 11,5 mio. kr. i klemme og er dermed boets største kreditor. Heraf er de 9,8 mio. kr. Konkursboet indeholder to ejendomme, der er bogført til en offentlig ejendomsværdi på 10,3 mio. kr. Hertil kommer varelager og driftsmidler og endelig igangværende arbejder og manglende faktureringer for omkring 2 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094