23948sdkhjf

Nærmere prækvalifikation til nordjyske sundhedshuse

Arbejdet med at finde totalrådgiver og totalentreprenør til de kommende sundhedshuse i Brønderslev og Søby rykker stadig nærmere.
Processen omkring projekterne af de nye behandlerhuse i Brønderslev og Sæby er nu så langt, at der er behov for at få frigivet en anlægsbevilling, samt prækvalificeret totalrådgivere og efterfølgende valgt totalrådgivere samt prækvalificeret totalentreprenører til disse to projekter.

Region Nordjyllands Forretningsudvalgs godkendte derfor på det seneste møde den 27. februar en anlægsbevilling på 6,9 mio. kroner til netop finansiering af totalrådgivning, udarbejdelse af udbudsmaterialer, geotekniske undersøgelser samt konsulentbistand i forbindelse med indretning og energioptimering af de to sundhedshuse og eventuelle arkæologiske forundersøgelser.

Samtidig godkendte forretningsudvalget at bemyndige Styregruppen for Behandlerhuse til at prækvalificere fem totalrådgivere og efterfølgende vælge totalrådgiver, samt bemyndige styregruppen til at prækvalificere tre til fem totalentreprenører til at afgive tilbud på totalentreprisen på behandlerhusene i Brønderslev og Sæby.

Det er nu op til Regionsrådet at godkende anlægsbevillingen.

Samarbejde om etablering og brug
Etablering af Brønderslev Sundhedshus sker i samarbejde mellem Region Nordjylland, Brønderslev Kommune og PLO-Nordjylland. Byggeriet skal have plads til 8 - 10 almene praktiserende læger og 4 speciallæger, svarende til 3.764 m². Derudover får kommunen en andel på 1.300 m², som blandt andet skal anvendes til sundhedsfremme og forebyggelse.

Projektet i Brønderslev har et anlægsbudget på anslået 86,5 mio. kroner. Byggeriet omfatter 5.064 m².

I Sæby er det Region Nordjylland, Frederikshavn Kommune og PLO-Nordjylland, som arbejder med etablering af et sundhedshus. Sæby Sundhedshus skal indeholde 6 - 8 almene praktiserende læger, som får et areal på 1.668 m². Frederikshavn Kommune får 1.200-1.500 m² af bygningen, som udlægges til blandt andet trænings- og rehabiliteringscenter.

Anlægsbudgettet for projektet i Sæby er på anslået 46 mio. kroner og omfatter 2.668 m² + 200 - 500 m².

Baggrund og budget
Region Nordjylland har sammen med Thisted, Frederikshavn, Brønderslev og Jammerbugt kommuner fået bevilget 100 mio. kroner fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet til etablering af fire behandlerhuse i Hurup, Børnderslev, Pandrup og Sæby.

De estimerede anlægspriser (inkl. diagnostisk udstyr) i Hurup, Brønderslev, Pandrup og Sæby er henholdsvis 29,5 mio. kroner, 87 mio. kroner, 29,5 mio. kroner og 46 mio. kroner.

De 92 mio. kroner, som går udover den statslige bevilling, skal finansieres af Region Nordjylland og de enkelte kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094