23948sdkhjf

Raundahl & Moesby skal opføre 20 bofællesskaber

Ejendomsudvikleren Tetris etablerer et vestdansk brohoved for opførelsen af seniorbofællesskaber gennem et strategisk samarbejde med den aarhusianske totalentreprenør Raundahl & Moesby. 

Makkerparret sætter dermed både fart på udrulningen af de seniorvenlige bofællesskaber opført efter Tetris’ Agorahaverne-koncept og gør samtidig konceptet landsdækkende.

Fakta: Agorahaverne-konceptet 

Agorahaverne er boligfællesskaber for voksne over 50 år uden hjemmeboende børn og er udviklet af Tetris A/S i samarbejde med blandt andet Københavns Universitet, antropologer, eksperter i fællesskabsdesign og adfærdsforskning.

– Vores fælles ambition er at opføre omkring 20 nye seniorvenlige boligfællesskaber i og omkring de større byer i Jylland og på Fyn i løbet af de næste fem år, siger direktør i Raundahl og Moesby, Carsten Raundahl, i en pressemeddelelse om samarbejdet.

– Det første fælles projekt bliver Bodilhaven i Odense, hvor vi regner med at have første spadestik omkring 1. september i år og de første beboere kan flytte ind allerede i efteråret 2022, fortsætter han.

Det første fælles projekt på Fyn 

Bodilhaven opføres på den gamle kaserne ved Bolbro i Odense. Bofællesskabet er opkaldt efter den ikoniske skuespillerinde Bodil Kjer, der blev født i Odense i 1917.  

Bebyggelsen får 68 lejeboliger til både enlige og par fordelt på tre etager. Fra deres lejligheder træder beboere direkte ud i en stor, fælles overdækket atriumhave. Her er der plantet over 400 forskellige planter og træer, plads til at dyrke både fællesskabet, hobbyer og en køkkenhave.

Bodilhaven bliver – som alle Agorahaver – certificeret efter DGNB Guld.

Øget efterspørgsel 

Tetris har allerede opført Ibihaven i Slagelse, Hermanhaven i Næstved og er i gang med at opføre Augusthaven i Næstved, og senere på året forventes det at gå i gang med opførelsen af Viggohaven i Holbæk. 

– Vi oplever en stigende interesse og en øget efterspørgsel efter vores bæredygtige boligfællesskaber. For eksempel var alle 60 boliger i Hermanhaven udlejet inden de første beboere flyttede ind, lyder det fra adm. direktør i Tetris, Rasmus Friis, om samarbejdet med Raundahl & Moesby i Aarhus. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095