23948sdkhjf

Rapport: Kommuner investerer 22 milliarder i anlæg

Der er en betydelig stigning på vej i de kommunale investeringer i anlægsarbejder. Det viser en ny rapport fra Nohr-Con.
I Nohr-Con's rapport over kommunernes anlægsinvesteringer 2012-2013 fremgår det, at de danske kommuner tilsammen planlægger anlægsinvesteringer for ca. 22 mia. kr. i 2012 – en betydelig stigning i forhold til de ca. 17 mia. kr., der var afsat i budgetterne for 2011.

Anlæg af veje og reparation af disse ligger øverst på investeringslisten, men kommunerne har også afsat milliarder til anlæg og renovering af skoler samt til byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger.

Der bruges mest på vejene
Rapporten tager udgangspunkt i kommunernes egne budgetter for 2012 og 2013, og en opgørelse af tallene viser, at de fem områder, kommunerne vil anlægsinvestere mest i, er følgende for 2012:

• Veje: 4,1 mia. kr.
• Skoler: 3,8 mia. kr.
• Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger: 2,5 mia. kr.
• Fælles udgifter og administration: 2,0 mia. kr.
• Ældreområdet: 1,9 m mia. kr.

Kommunerne i Region Hovedstaden tegner sig igen i år for det største investeringsbeløb på anlægsområdet med hele 8,8 mia. kr., mens kommunerne i Region Midtjylland følger efter med knapt 4,8 mia. kr. i 2012.

Det er som sædvanligt de største kommuner i regionerne, København og Aarhus, som opererer med de største anlægsbudgetter.

Yderligere info
Det er fjerde år i træk, at Nohr-Con samler kommunernes planlagte anlægsinvesteringer i en rapport, som giver overblik over kommunernes anlægsbudgetter. I år indeholder rapporten endnu flere sider, bl.a. med diagrammer over anlægsinvesteringerne fordelt på regioner og på anlægsområder.

Rapporten er tænkt som et værktøj til byggeriets aktører til at få overblik over, hvor meget der skal investeres i de forskellige områder på landsplan, regionalt og i de enkelte kommuner.

Læs mere om rapporten på www.nohr-con.com

Nohr-Con er en privatejet og uafhængig, danskbaseret virksomhed, der hvert år arrangerer flere hundrede kurser, konferencer og studieture i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Polen. Nohr-Con fungerer også som videncenter for udbuds- og byggebranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141