23948sdkhjf

Efter bedste tal i 11 år – GK-boss forventer 2021 bliver bedre

Hos teknikentreprenøren GK Danmark, der med en fremgang på 300 pct. i overskuddet sidste år leverede det bedste regnskab i 11 år, følger man ifølge adm. direktør Jørgen L. Christensen planen og 2021-budgettet. Derfor forventer han, at norske GK Gruppens danske datterselskab præsterer et bedre resultat end sidste år. 

– Sidste år afleverede vi det bedste regnskab i over et årti, hvor både omsætning og indtjening gik betydeligt frem. I år forventer jeg, at resultatet bliver bedre end sidste år. Blandt andet bidrager overtagelsen af Dantherms serviceforretning med flere kunder og mere arbejde end forventet, siger Jørgen L. Christensen i en pressemeddelelse og uddyber: 

– Det strategiske samarbejde har givet os helt nye muligheder i Danmark, hvor vi ønsker at øge vores tilstedeværelse i servicemarkedet. Målet er at rykke omsætningsfordelingen, så halvdelen kommer fra vores serviceforretning og halvdelen fra entrepriser. 

Ordene falder i forbindelse med, at GK Gruppen har præsenteret tal for første halvdel af 2021. Her havde den nordiske teknikentreprenør som helhed en omsætning svarende til 2,1 mia. kr. sammenlignet med knap 2,3 mia. kr. i første halvår 2020. Resultat før afskrivning udgjorde 38 mio. kr., mod 63 mio. kr. i samme periode året før, mens resultatet før skat blev 19,3 mio. kr. mod 46 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Et trekløver af udfordringer

For GK Danmark har det også givet gode resultater, at der i 2020 blev etableret en tværfaglig projektstyringsenhed; PMO-entrepriseenhed, som skal bringe selskabet tidligere ind i projekterne og i spil på de helt store af slagsen. 

– Etableringen af vores PMO-enhed var et strategisk vigtigt greb for at få et tættere samarbejde med kunderne og styrke positionen i værdikæden. Vi har fuld fokus på udvikling af enheden, hvor forstadierne til de første store projekter allerede bidrager markant til vores pipeline, siger Jørgen L. Christensen, som derfor er i markedet for flere ressourcer til enheden. 

Stigende materialepriser og lønninger samt risikoen for ikke at kunne få de nødvendige ressourcer til ordrerne er markante observationspunkter hos direktøren. 

– På trods af vækst i branchen og udfordringer med mandskab og væsentlige materialer er der stadig pres på priserne. Men trods stigninger i de afgørende omkostningsstrukturer, oplever vi ingen eller mindre forandring i markedspriserne. Det presser naturligvis indtjeningen, og det holder ikke i længden, fremhæver Jørgen L. Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.179