23948sdkhjf

HHM bag 32 nye plejeboliger i Fredensborg

Lejerbo og entreprenøren HHM A/S holdt tirsdag rejsegilde på udvidelsen af Pleje- og Aktivitetscenter Lystholm i Fredensborg. Byggeriet omfatter bl.a. ægtefælleboliger.
I selskab med den første forårssol kunne Lejerbo og entreprenørvirksomheden HHM A/S tirsdag i denne uge holde rejsegilde for 32 nye plejeboliger på Pleje- og Aktivitetscenter Lystholm i Fredensborg Kommune.

HHM har også tidligere opført boliger for Lejerbo, og adm. direktør Svend Pedersen var naturligvis glad for tirsdagens rejsegilde.

- HHM bor i Hillerød og det er vores strategi at være den foretrukne entreprenør hos boligselskaber og kommuner Nordsjælland. En strategi, der hænger sammen med, at de fleste af vores håndværkere bor i dette område. Og vi finder det naturligt, at der er en lokal tilknytning mellem arbejdsplads og bopæl, så der er nok flere af vores medarbejdere der har familie eller bekendte der i dag bor på plejehjemmet, sagde han.

Nye metoder afprøves
Udover boligerne omfatter byggeriet nye fællesfaciliteter, fri- og parkeringsareal samt delvis ombygning af eksisterende bygninger.

Der opføres en ny boligfløj; ”Pilebo”, og de tre boligafsnit kobles sammen med to nye gange. De to eksisterende boligafsnit undergår desuden mindre om- og tilbygninger for udvidelse af fællesfaciliteterne samt opførelse af ægtefælleboliger i bygningernes hjørner.

Ifølge Suzan Daoud, der er næstformand i social- og sundhedsudvalget, vil kommunerne i fremtiden få en større rolle i at tilbyde ældre et alternativ til indlæggelse. Her vil Lystholm få en vigtig rolle, og ambitionen er, at centret skal være et sted, hvor der afprøves nye løsninger til gavn for de ældre:

- De midlertidige boliger indrettes fx med svingbare vaske og nogle med automatiske toiletter. Her kan borgere afprøve løsningen under opholdet med henblik på at blive mere selvhjulpne, sagde Suzan Daoud.

FAKTA
• Pleje- og Aktivitetscenter Lystholm er opført i 2006.
• Arkitekt på ombygningen er TNT Arkitekter, mens Rambøll er rådgivende ingeniør.
• Der opføres en ny boligfløj med 24 boliger med fælles opholdsrum og køkkener.
• Der sker ombygning af eksisterende fællesarealer og tilbygning af otte nye plejeboliger i eksisterende bygninger.
• Nybyggeriets bruttoetageareal er på ca. 2.838 m2 i stueplan samt 366 m2 kælder.
• Nybyggeriet opføres som lavenergibyggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141