23948sdkhjf

Tagrenovering skaber "ny" skole

Bolderslev Skole fejrer den 12. maj færdiggørelsen af en omfattende tagrenovering over skolens samlede areal på ca. 4.000 m².
Bolderslev fejrer den 12. maj sin ”nye” skole med en fest for hele lokalsamfundet.

Festlighedernes omdrejningspunkt er en helt ny tagkonstruktion på Bolderslev Skole, som er udformet af Arkitekttegnestuen Aabenraa ApS.

- Men det er meget mere end blot et nyt tag, skolen har fået. Der er blevet lagt en helt ny tagkonstruktion hen over hele skolen. Det betyder, at flere små atriumgårde er blevet overdækket med ovenlysvinduer og nu kan bruges til for eksempel gruppearbejde. Lokalerne, der huser skolebiblioteket, var tidligere meget mørke. Nu har et kæmpe ovenlysvindue givet lys og luft, så rummet er blevet til en fin multisal. Jeg glæder mig over, at vi nu kan sætte flueben ud for endnu et mål i den overordnede plan for renovering og ombygning af kommunens skoler, siger formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget, Jørn Ulrik Larsen.

Nytænkning af tag og facadekonstruktion
Arkitekttegnestuen Aabenraas arbejde med tagrenoveringen omfattede udarbejdelse af projektforslag for en samlet løsning af de voldsomme rådskader og skimmelsvampeangreb i tagkonstruktionen.

Løsning er en fuldstændig nytænkning af tag og facadekonstruktioner over skolens samlede areal på ca. 4.000 m². Resultatet er blevet en ”ny” skole med et helt andet udtryk og hvor der er skabt nye og moderne undervisningsmiljøer, forbedring af lysindfald mv.

Renoveringen af Bolderslev Skoles tag har kostet 22 mio. kr. Arbejdet har varet et års tid og blev sat i værk, fordi der var mange utætheder og risiko for skimmelsvamp i den gamle tagkonstruktion. Aabenraa Kommune forventer, at den ny tagkonstruktion på Bolderslev Skole vil kunne give en årlig besparelse på mellem 105-120.000 kr. på energiudgifter og vedligeholdelsesudgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078