23948sdkhjf

Elektrikere nedlagde arbejdet

Arbejdet på renoveringen af Industriens Hus på Rådhuspladsen i København gik tirsdag helt i stå.
I protest mod, at to elektrikere er medlem af Kristelig Fagbevægelse (KRIFA), valgte 30-35 elektrikere fra Kemp & Lauritzen mandag at nedlægge arbejdet. Arbejdsnedlæggelsen spredte sig tirsdag til de øvrige håndværkere på byggepladsen. Det skriver Licitationen.dk.

Ifølge Fagbladet 3F omfattede arbejdsnedlæggelsen i alt 77 håndværkere. Heriblandt murere, tømrere, smede, VVS'ere og altså elektrikere.

Arbejdsnedlæggelsen skulle dog være ophørt og arbejdet genoptaget i dag onsdag.

Lang tids forsøg på overtalelse
Elektrikernes arbejdsnedlæggelse skulle ifølge Avisen.dk have resulteret i en strejke fra op imod 200 ved Kemp & Lauritzen. Arbejdsnedlæggelsen er kommet efter nogle ugers forsøg på at få de to elektrikere til at melde sig ind i Dansk Elforbund.

- Vi fandt ud af at vi har to kolleger, der ikke er medlem af Dansk Elforbund. Og efter vi i flere uger har forsøgt at overtale dem til at melde sig ind i fagforeningen, har vi nu nedlagt arbejdet, siger elektriker Morten Rode ifølge Avisen.dk. til Newspaq.

Kan ikke tvinge nogen
Direktør i Kemp & Lauritzen, Knud S. Degenkowl kender ifølge Licitationen.dk ikke til, at der skulle være medarbejderkontakt til ledelsen i forhold til at løse konflikten.

- Men ledelsen kan ikke løse problemet. Vi kan ikke tvinge nogen til at være medlem af en bestemt organisation. Vi har organisationsfrihed i det her land, og vi kan heller ikke flytte medarbejdere til andre pladser på grund af deres medlemskab eller manglende medlemskab af en faglig organisation. Hvis vi valgte en af de løsninger, ville vi få en sag på halsen med det samme, men generelt vil vi slet ikke blande os. Overenskomsten gælder for alle, uanset hvilken organisation, de er medlem af, så vi har ingen sag at løse. Det må medarbejderne klare selv, siger direktøren til Licitationen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126