23948sdkhjf

NCC-selskab skal omdanne nordjysk natur

I 150 år har den lavvandede Flade Sø i Thy været påvirket af menneskets arbejde med kanaler og afvanding. Nu skal området genskabes.

Projektet, der er lagt i hænderne på NCC-selskabet Jakobsen & Blindkilde, skal hjælpe med at sænke kvælstofudledningen til Limfjorden med 78 ton pr. år.

- Vi har fat i en af vores spidskompetencer. Nemlig arbejdet med natur og genskabelse af forhold, så naturens biodiversitet øges, siger entrepriseleder Mads Laczko Olesen fra Jakobsen & Blindkilde.

Tilbage til det oprindelige

Arbejdet indebærer, at det naturlige vandforløb ved Flade Sø og Kastet Å bliver genetableret, så området kan få sine naturlige vandforhold i området. Det vil samtidig mindske kvælstofbelastningen af Limfjorden. Derfor bliver der lavet nye ind- og udløb i det østlige dige til Kastet Å, delvis lukning af Kastet Å og lukning af det eksisterende rørudløb og de tekniske anlæg til det.

Resultat bliver, at vandet fra Hvidbjerg Å systemet ledes ind i Flade Sø, hvor kvælstofindholdet så reduceres, inden vandet løber ud i Krik Vig og ender i Limfjorden.

Arbejdet er i gang og færdigt i efteråret 2022. Orden er på 11 mio. kr. og bogført i første kvartal 2022 under forretningsområde NCC Building Nordics.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079