23948sdkhjf

Ny markedsplads ved Vartov tager form

Anlæggelsen af en ny plads langs Københavns Rådhus er i gang med en gennemgribende renovering med nye belægninger. OK Grøn Anlæg har arbejdet siden august 2011.
Hvor der tidligere var en stor parkeringsplads anlægges nu en rigtig plads ved Københavns Rådhus, som indbyder til ophold og aktivitet.

Det tidligere overvejende parkeringsområde bliver inddelt i tre forskellige byrum med hver deres karakter. Det ene byrum bliver en livlig fodgængerzone ved Strøget, mens det midterste areal omkring Lurblæserne bliver forvandlet til en lund med træer. Det tredje byrum bliver en hyggelig, åben opholdsplads, som indbyder til alt fra loppemarkeder og udendørskoncerter til stille hverdagsaktiviteter.

Anlægsarbejdet, der udføres af OK Grøn Anlæg, har været i gang siden august 2011, og belægningsarbejderne forventes færdige i oktober 2012. Der er afsat i alt 25,6 mio. kr. til projektet.

Nye belægninger afspejler historien
Vartov er navnet på den gamle bygning, der afgrænser byrummet på hjørnet af Farvergade. Bygningen er faktisk bygget ovenpå fundamentet af Absalons gamle bymur om København. Bygningen ejes af Grundtvigs Forum og lejes ud til kontorer og konferencer.

Historien bag den gamle Vartov-bygning skal afspejle sig i den nyanlagte plads. Det er en af de bærende idéer i det irske arkitektfirma Hackett Hall McKnight Architects’ vinderprojekt. Ternene i belægningen i området foran huset er for eksempel en spejling af vinduernes mønstre ved lysindfald. På den måde mødes fortid og nutid i pladsens arkitektoniske løsning.

Omkring pladsen vil ikke færre end 40 kæmpe granitplinte indbyde til ophold. OK Grøn Anlæg er færdige med at sætte brønde, lave kloakarbejde og bærelag og er godt i gang med belægningerne.

Danmark møder Kina i belægningen
Belægningen er alt andet end ensformig, og brolæggerne har fået noget af et puslespil at arbejde med. Ud over at hele belægningen skal passe med vandrender, cykelstier og bordursten, udgøres mønstrene af tre forskellige farvenuancer, tre forskellige størrelser og flere forskellige moduler.

Granitten består til dels af de gamle slidte brosten, som blev taget op fra det tidligere parkeringsareal på pladsen og har ligget i depot, så de er klar til at blive genanvendt. Det bliver de nu i selskab med nye kinesiske, jetbrændte brosten. Mens de gamle brosten er rundet af historiens gang, er de kinesiske kløvet og dermed mere kantede, og jetbrændingen gør overfladen nubret og mere skridsikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068