23948sdkhjf

Boligforening gør sig klar til regnen

I Lyngby har Brønshøj Kloak installeret en ny olieudskiller fra Wavin i forbindelse med en renoveringsopgave for Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe.
Voldsomme regnskyl har de seneste par år skabt store problemer både på landet og i byerne. Det har skabt et øget behov for løsninger, som kan klare de stigende nedbørsmængder.

I Lyngby har Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe taget fat om problemet med en ny løsning fra Wavin, olieudskilleren Certaro NS Oil. Den er udviklet til at forhindre udslip af uønskede partikler som olie og benzin, og samtidig håndtere store regnskyl.

Hørt om løsningen fra samarbejdspartner
I uge 19 blev den første udskiller installeret i det almene boligbyggeri Mølleparken 2 i Lyngby. Her ønskede Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe i forbindelse med en større renovering af parkeringspladsen i Mølleparken, at separere regnvand fra spildevand.

For at sikre at regnvandet ikke indeholder olie- og benzinpartikler fra parkeringspladsen, når det nedsives, havde man brug for en udskiller, som både kunne forhindre udslip af disse partikler, og som samtidig var kørefast, da den skulle anlægges på parkeringsarealet.

Brønshøj Kloak, som er entreprenør på opgaven, havde hørt om olieudskilleren fra en samarbejdspartner, og så straks at udskilleren passede projektet i Mølleparken.

Entreprenøren valgte en model med integreret bypass, da den også var dimensioneret til store regnskyl. Ved store regnmængder vil det første overfladevand, som indeholder olie og benzin fra parkeringspladsen løbe gennem udskilleren, mens resten af regnvandet løber via bypasset. Dermed forebygger Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe fremtidige oversvømmelser af parkeringspladsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344