23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen indleder stor opgave i København

Andet halvår er startet med fuld fart hos Adserballe & Knudsen. I sommerferien vandt firmaet en skolerenovering til 73 mio. kr., og arbejdet er startet ved feriens slutning.
I København har Adserballe & Knudsen netop indledt en omfattende renovering af Ellebjerg Skole. Kontrakten til 73 mio. kr. kom i hus i sommerferien, og firmaets håndværkere skal efter planen arbejde med projektet frem til efteråret 2013.

- Nedriverne startede midt i juli med at rydde ud og bane vejen for vores arbejde. I dag, mandag, kommer skoleeleverne tilbage fra ferien, så vi har haft en uge til at lægge planer, få materiellet på plads og aftale praktikken med skolens ledelse, fortæller projektleder Niels Jul Jakobsen.

Den største udfordring består i, at skolens godt 400 elever og lærere skal gennemføre den daglige undervisning – så vidt muligt uforstyrret – mens arbejdet er i gang. Derfor har Adserballe & Knudsen og skolens ledelse lagt fælles plan, der skal sikre et fornuftigt og ansvarligt forløb.

- Vi går også nye veje med en Facebook-side om arbejdet for at informere eleverne, der er i alderen 5-6 til 14-15 år. Vi tror, ar information på Facebook er vejen til at skabe forståelse for, at de bliver på den rigtige side af hegnet og ikke lader sig friste til at sætte sikkerheden for dem selv eller os over styr, lyder det fra Niels Jul Jakobsen.

12 faser
Opgaven på Ellebjerg Skole blev vundet på tilbudsprisen og på Adserballe & Knudsens erfaring med styring af lignende projekter, herunder Sundbyvester Skole og Vestre Fængsel. Som projektleder er det Niels Jul Jakobsen ansvar at koordinere projektets mange delopgaver og forskellige fag.

- Vi har selv 3-4 byggeledere og 8-10 tømrere plus lærlinge i gang med alt fra at udskifte vinduer, opsætte nye sænkede lofter mm. og til slut lægge nyt tag. Dernæst har vi gode fagentreprenører på de øvrige delopgaver. Rudersdal Murerentreprise og Poul Sejr Nielsen VVS skal udføre henholdsvis murer- og vvs-arbejde. Winther & Strøm skal udføre opgaven med el og It-kabling, som på en skole er ganske omfattende. De tre fag vil udgøre omkring 10 mand, fortæller Niels Jul Jakobsen.

Arbejdet er opdelt i 12 faser, så elever og lærere kan rykke fra gamle til nye lokaler, efterhånden som renoveringen bliver afsluttet. Arbejdet er tilrettelagt efter en rullende plan, hvor eleverne får flere og flere nye lokaler. Hovedentreprisen omfatter endvidere renovering af skolegård og kloak. Arbejdet forventes sluttet i september 2013.

Renoveringen af Ellebjerg Skole er en del af Københavns Kommunes genopretningsplan nr. 2 for seks af kommunens i alt 45 skoler, hvor der i budget 2011blev afsat 231 millioner kroner.

FAKTA
Hovedentreprenør: Adserballe & Knudsen A/S
Bygherre: Københavns Kommune
Arkitekt: Arkitektfirmaet Friborg & Lassen A/S
Ingeniør: Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Entreprisesum: 73 millioner kroner
Udførelsesperiode: August 2012-september 2013

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093