23948sdkhjf

Arkitektkonkurrencen for Odense indre havn lægger fra kaj

Næste fase af udviklingen af Odense indre havn er skudt i gang. Det næste halve år skal tre udvalgte arkitekthold udarbejde hver deres samlede plan for området.

Tre tværfaglige arkitekthold fik ved et startseminar 16. august 2022 mulighed for at besigtige hele Odense indre havn inklusive de områder, som skal udvikles af entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard. Alle tre hold skal nu arbejde parallelt med hver deres bedste bud på en samlet fysisk og strategisk plan for de enkelte delområder og for hele Odense indre havn.

De tre arkitekthold er:

EFFEKT og Tredje Natur med LYTT, SWECO og BRIQ Group

Vandkunsten og SLA med Cushman & Wakefield/RED, Mogens A. Morgen, EKJ Rådgivende Ingeniører og Valentin Trafikplanlægning

Henning Larsen og ADEPT med Rambøll, PlanScape, ORCA og VidaLocal

A. Enggaard

Konkurrencen baserer sig på de mange idéer, kommentarer og ønsker, som odenseanere og interessenter kom med i efterårets borgerinddragelsesproces. Det blev efterfølgende samlet til en vision for udviklingen af området.

- Vi ser frem en spændende arkitektkonkurrence, som jo er en foreløbig kulmination på et solidt forarbejde med blandt andet en god og grundig borgerinddragelsesproces i efteråret 2021, siger projektudviklingschef Jonas Kirkeby Nielsen fra A. Enggaard, som fortsætter:

- Vi har udvalgt nogle stærke arkitektteams til opgaven og derudover tilrettelagt konkurrencen på en måde, hvor både vi i partnerskabet og borgerne bliver inddraget i processen, så vi får mulighed for at afprøve forskellige løsninger og scenarier undervejs.

Ved udgangen af 2022 afleverer de tre hold deres forslag til en samlet plan for området, og der udpeges en vinder af konkurrencen i starten af 2023. Herefter forventer parterne at igangsætte en proces for en samlet udviklingsplan for området, der skal behandles politisk. Først herefter vil myndighedsarbejdet gå i gang i form af udarbejdelse af plangrundlag for Odense indre havn.

Konkurrencens udfordringer

Hvordan skabes en havnebydel med stærke grønne træk?

Hvordan skabes de bedste forbindelser for gående, cyklister og bilister både internt på havnen og i forhold til de omkringliggende områder som Åløkkeskoven, Nørrebro, Skibhuskvarteret og midtbyen?

I hvilken grad og hvordan kan de eksisterende, historiske industribygninger i området integreres i den nye bydel, og hvilke funktioner skal de have?

Hvad skal de arkitektoniske principper for nye byggerier være?

Hvordan skabes en bydel med liv og aktivitet hele året rundt, og hvor der er mulighed for stærke fællesskaber?

A. Enggaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109