23948sdkhjf

Nyt rådhus-projekt afsløret i Egedal

Züblin A/S og Henning Larsen Architects har vundet konkurrencen om at opføre Egedal Kommunes nye bæredygtige rådhus og sundhedscenter – et byggeri til 231 mio. kr.
Et smukt skiferklædt byggeri med CO2-reducerende taghave og et imponerende lyst borgertorv i centrum.

Det er, hvad borgerne i den nordsjællandske kommune Egedal kan se frem til, når et nyt ’Borgernes Hus’ står klar til indvielse om to år.

En enig Kommunalbestyrelse godkendte onsdag indstillingen fra dommerkomitéen, der peger på en klar vinder af totalentreprisekonkurrencen.

I alt fem entreprenørteams har dystet om opgaven. Det vindende team – der består af Züblin, Henning Larsen Architects, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og SLA – vandt på at levere 'det økonomisk mest fordelagtige tilbud', der ligger 10 mio. kr. under udbudsprisen på 241 mio. kr.

- Jeg er meget imponeret over det nye vartegn for Egedal Kommune, som Züblin og Henning Larsen har skabt. Det lever på alle måder op til vores vision om at skabe ét nyt fælles hus for borgerne i Egedal. Robust arkitektur og bæredygtighed bliver rammen om en mere sammenhængende borgerservice med bedre sundhedstilbud, der på sigt vil koste mindre end i dag. Det hele vil være betalt tilbage på 25 år uden at påvirke driftsbudgettet undervejs, siger borgmester Willy Eliasen.

Mindre energi – mere dagslys
Det nye rådhus og sundhedscenter får fem etager med plads til 460 arbejdspladser, mens sundhedscenteret i et plan skal kunne facilitere 150 medarbejdere. Der bliver tale om et yderst energieffektivt byggeri, der efterlever energikravene til 2020-byggeri jvf. bygningsreglement BR10.

Arkitekterne har lagt vægt på at skabe smukt og sammenhængende byggeri med et særligt bæredygtigt design, der sikrer et lavt energiforbrug og mest muligt brug af dagslys. Sundhedscenteret får desuden en hel rådhushave på taget, der skal reducere CO2-udslippet og genanvende regnvandet, mens selve rådhuset bliver udstyret med solcelleanlæg og vandopsamling til toiletskyl.

Indvendigt bliver borgerne budt velkommen i et 950 kvadratmeter stort og meget lyst og imødekommende borgertorv, et atrium med amfiteatertrappe, fleksibel mødesal og udsyn til det åbne kontormiljø med 460 arbejdspladser. Fra rådhuset bliver der direkte adgang til sundhedscenteret og 20 midlertidige boliger.

Rådhuset og sundhedscenteret skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2014. Det koster 231,6 mio. kr. ex. moms – et beløb som finansieres gennem låneoptagelse i Egedal Kommunes eget såkladte SOLT-depot og betales tilbage over 25 år gennem blandt andet effektiviseringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094