23948sdkhjf

Danielsen Architecture tegner helhedsplan i Kaliningrad

I den russiske by Kaliningrad er danske Danielsen Architecture udvalgt som arkitekt på en helhedsplan med cirka 12.000 m2 erhvervsbyggeri.
På kajen ved floden Pregel i den russiske delstat Kaliningrad, tegner Danielsen Architecture en helhedsplan med erhvervsbyggeri, hvor butikker og restaurations aktiviteter er placeret i bebyggelsens base med integrerede udendørs pladser og byrum.

Projektet er bestilt af en russisk bygherre, der ønsker at udvikle området beliggende modsat den gamle Königsberg katedral. Danielsen Architecture blev valg på baggrund af tidligere funktionalistiske byggerier, i nye havnemiljøer, erfaring med byggeri i historiske bydele, med afsæt i den nordiske arkitektoniske tradition.

Opgaven er at udvikle et byområde, centralt placeret i den indre havn. Et gedigent og fleksibelt erhvervsbyggeri der forener den nordiske byggeskik med den særlige identitet der præger Kaliningrad, som tidligere tysk kongeby (Königsberg). Projektet er endnu under udvikling. Det første anslag tager udgangspunkt i det gamle Königsbergs tæthed og intimitet med små pladser og ophold ved kanalen, med udsigt til den gamle domkirke.

- Det er et bundet – og meget kompliceret – projekt. Der skal tages mange byplanmæssige, arkitektoniske, historiske, økonomiske og juridiske hensyn, med en klar indlevelse af de kommercielle målsætninger fra investors side, fortæller arkitekt Peter K. Danstrup.

Grunden ligger i dag ubebygget hen og det nye projekt forventes at stimulere bydelen og hele strækningen langs floden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11