23948sdkhjf

Vindusløsning prikken over i'et i lavenergiprojekt

Entreprenøren Profilsystemer har i Randers opført et nyt lavenergibyggeri, hvor vinduer og døre fra Cetonia var et vigtigt element.
På Viborgvej 102A i Randers står et nybygget lavenergibyggeri, som er opført af den lokale entreprenør Profilsystemer og tegnet af Randers Arkitekten ApS.

I projektet er lagt vægt på at huset er designet til at opfylde fremtidens krav til lavenergibyggeri, og til formålet er anvendt vinduer og døre fra Cetonia A/S i Bjerringbro.

Med udvikling af dette projekt kan parterne nu bruge hvide betonelementer og lavenergi vinduer fra Cetonia til billige standard bygninger, præfabrikeret. Derved kan huset lukkes hurtigt.

- Det gode er, at vi kan gøre noget her og nu – og at der er økonomisk fordel for den enkelte bygherre ved at nedbringe energiforbruget med standardløsninger, siger Brian Andersen, arkitekt og indehaver af Randers Arkitekten Aps.

Optimal løsning til facaden
Glasfacaderne var en stor udfordring i projektet, da man ønskede en spinkel træ- og alufacade.

- En af udfordringerne ved dette projekt var de store glasfacader. Det var ønsket, at disse skulle være så slanke som muligt og stadig opretholde deres statiske integritet, uden at der skulle anvendes store og klodsede stålafstivninger. Dette løste vi ved at øge karmdybden og anvende 58/0 løsningen, siger salgsdirektør Michael Fredsted fra Cetonia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094