23948sdkhjf

Boligentreprenør ”er stadig i gang med at pakke gaven ud” fra sidste jul

70 forskellige boliger, som er under opførelse på den tidligere industrihavn i Kerteminde, har været længe undervejs. Projektet er flere gange blevet udbudt af kommunen, inden Milestone Development for snart fem år siden gik ind i projektet.

For to år siden rykkede en 160 ton tung og 48 meter høj entreprenørmaskine - ”en ordentlig krabat”, som den dengang blev omtalt – ind for at rive en gammel silo ned på havnen.

Nu har bygherren så kunnet byde byggepladsens mere end 50 håndværkere samt arkitekter, rådgivere, lokale politikere med flere til rejsegilde på kajen.

– Det har været en meget lang proces, men også en god og spændende proces, hvor alle jer, som er her i dag, har bidraget til, at projektet lykkes. Det vil jeg gerne sige tak for, sagde Jesper Schmidt fra Milestone Development Group i den forbindelse ifølge en pressemeddelelse fra hovedentreprenøren, Dansk Boligbyg.

Pakker stadig sidste års julegave ud

Fra Dansk Boligbyg udtrykte Per Andersen, afdelingsleder i Odense og vicedirektør, glæde over opgaven:

– Vi skrev kontrakt den 23. december 2021, så man kan sige, at det var noget af en julegave til vores byggestyringsteam, sagde Per Andersen og fortsatte:

– Vi er stadig i gang med at pakke gaven ud og må indrømme, at nogle af sløjferne er lidt stramme. Men det er min oplevelse, at alle parter i projektet gør sig umage for at bidrage til gode løsninger.

7.800 kvm boliger på Nordre Havnekaj i Kerteminde

52 lejeboliger og 18 ejerboliger

7.800 kvm

Bygges i to karrer, sammensat af 44 forskellige huse i to og tre plan

Arkitekt: Archidea

Rådgiver: Vita Ingeniører

Hovedentreprenør: Dansk Boligbyg

Anden entreprenør etablerer gårdmiljø med forsænket P-areal og fælles terrasse ovenpå

Dansk Boligbyg

I februar 2022 blev der rammet pæle til byggeriet, i oktober er alle ydervægge og tagkonstruktioner rejst, og byggeriet afleveres planmæssigt i oktober 2023.

En genfortælling af by og havn

Projektets arkitekt, Otto Wagner fra Archidea fortalte i sin tale om intentionen med de mange forskellige sammenbyggede huse, der tilsammen udgør to firlængede boligkarrer:

– Vi har bestræbt os på at genfortælle Kertemindes arkitektur, som i høj grad præges af gamle byhuse og fiskerhuse. I designet af Nordre Havnekaj har vi læst teksten i kommunens masterplan for havnens udvikling, og så har vi fortolket købstadsmiljøet og de gamle fiskerhuse på en ny måde.

– Jeg nyder at se, hvordan byggeriet tager form. Og jeg vil gerne rose håndværkerne for at interessere sig for detaljerne i byggeriet og for at gøre sig umage, sagde han blandt andet med henvisning til Kertemindes Masterplan for udvikling af havneområderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11