23948sdkhjf

Ombygning skal være fikspunkt ved Middelfart

NKTs gamle turbinehal i Middelfart er kernen i et projekt på byens gamle havneområde. I turbinehallen og fire tilbygninger indrettes 4.600 m² til kontorer.
En drømmeopgave og en udfordring betegner arkitekten bag projektet, Karl C. Rosenberg Rasmussen, ombygningen af NKTs gamle turbinehal i Middelfart. Det skriver Melfarposten.

Håndværkerne har fjernet indmadden i den gamle turbinehal, og er ved at gøre den imponerende bygning klar til at blive ført sammen med fire nye tilbygninger. Til sammen indrettes her 4.600 m² kontorareal.

Første etape af ombygningsprojektet står efter planen klar i maj 2013, hvor der vil være 2.500 m². De 1.500 m² i turbinehallen og 1.000 m² i sidebygningen.

Projektet på Middelfarts gamle havneområde rummer ud over turbinehallen og de fire tilbygning også en lille marina.

Fikspunkt i mørket
Ombygningen indebærer, at turbinehallens oprindelige to etager - kælder og det tidligere turbinerum med højt til loftet - bliver til fire niveauer. Indtil ombygningen til moderne kontorer står færdig næste år skal der ske meget:

- Kravene til en kontorbygning er væsentligt anderledes end til en industribygning. Det er utrolig vigtigt, at man kan få dagslys ind, forklarer Karl Rasmussen til Melfarposten om ombygningsprojektet, der blandt andet indebærer, at de høje vinduespartier er forlænget, og at der skal indsættes et stort glasparti i gavlene.

Turbinehallens høje, røde mure skal, når det hele er færdigt, lyses op, så de i aftentimerne bliver et fikspunkt langs kysten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08