23948sdkhjf

Dansk 10. plads ved VM i bæredygtigt byggeri

DTU blev i sidste uge nr. 10 i den internationale konkurrence om at bygge det mest energiproducerende hus. Det skaber glæde hos sponsorerne fra toppen af dansk erhvervsliv.
Gennem de sidste to uger har Team DTU kæmpet i den internationale konkurrence Solar Decathlon i Madrid, hvor de danske studerende under stor bevågenhed har konkurreret med 18 universiteter fra hele verden om at lave verdens mest energirigtige hus, der producerer mere energi, end det bruger.

Det hårde arbejde førte til, at det danske hold fik en 10. plads ved konkurrencen i den spanske hovedstad. Fundamentet for resultatet har været et tæt samarbejde mellem de studerende og flere store, danske virksomheder. Energispecialisten Schneider Electric har sammen med Grundfos, Rockwool og Uponor været hovedsponsorerne fra dansk erhvervsliv.

- Det har været et forrygende projekt at være en del. Vi er meget stolte af de studerende, som har skrevet historie med det flotte resultat. Det er første gang, at et dansk hold er med i konkurrencen, der stiller meget store krav til alle i projektet. Som sponsor har det været meget værdifuldt for os, og vi har haft et fantastisk samarbejde, hvor både de studerende og vi i Schneider Electric har lært utroligt meget, siger Jesper Plass, der er teknisk projektleder hos Schneider Electric, som sammen med de studerende har skabt husets ’hjerne’ – det intelligente system, der monitorerer og justerer energiforbruget i det danske hus.

Bedst til integrerede solceller
Det danske hold har markeret sig stærkt som debutnation, og i delkonkurrencen om integration af solceller skyggede det danske hold for konkurrenterne og løb med den prestigefyldte pris i Madrid. Den danske solcelle-løsning er unik og innovativ, og Team DTU var det eneste i konkurrencen, der udnyttede solenergien til både at producere strøm og opvarmning af vand i slanger, som løb lige under solcellerne.

Vinder af den samlede konkurrence blev Team Rhône-Alpes fra Frankrig, som imponerede dommerpanelet fra start til slut. Her var den franske del af Schneider Electric hovedsponsor, nøjagtig som den danske del var det. Schneider Electric har på globalt plan haft stort fokus på konkurrencen og deltaget som sponsor i halvdelen af de deltagende projekter. Den globale energispecialist har også leveret det smart mikro-grid, der har bundet alle husene sammen. Tilsammen har konkurrencens 19 huse produceret overskydende energi på 2676 kWh på to uger, som blev sendt ud i det lokale el-net, så de spanske borgere kunne få glæde af den.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125