23948sdkhjf

Massive investeringer hos Boligforeningen AAB

I løbet af de kommende år igangsættes fire renoveringsprojekter for tilsammen 580 mio. kr.
I forrige uge godkendte beboerne i fire af AAB’s boligafdelinger omfattende helhedsplaner for renovering og fornyelse. I sidste uge fulgte organisationsbestyrelsen trop og vedtog endeligt de fire projekter til rundt regnet 580 mio. kr.

De fire boligafdelinger ligger på Sjælør Boulevard i Valby, på Sdr. Boulevard og Dybbølsgade på Vesterbro i København og på Bellahøj i Brønshøj. Byggerierne er af ældre dato – ældst er Bellahøjhusene fra 1955 – Københavns første højhusbyggeri. Byggeriet i Valby og på Vesterbro er fra 1970’erne.

Afdelingen på Sjælør Boulevard ligger i et område, som er på regeringens liste over såkaldte ghettoer. AAB’s helhedsplan i Valby skal derfor også medvirke til at løfte det udsatte område. Udover moderniserede boliger, skal nye og bedre udearealer og et nyt fælleshus gøre området mere attraktivt og trygt og give beboerne bedre rammer for godt naboskab og fælles aktiviteter.

Begejstrede beboere
Der var talstærk opbakning blandt beboerne på afdelingsmøderne, og i boligforeningen ser man frem til at komme i gang med arbejdet.

- Vores beboere er glade for at bo både i Valby, på Vesterbro og på Bellahøj – men vi skal gøre noget for, at afdelingerne også fremover vil være et dejligt sted at bo og et sted, nye beboere har lyst til at flytte til. Vi glæder os til at se vores afdelinger ført op til dato og er glade for beboernes opbakning – den er afgørende for, at det her kan lykkes”, siger formand for AAB, Bent Haupt Jensen.

Helhedsplanen støttes økonomisk af Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB. På den måde lægges der et loft på beboernes huslejestigninger i forbindelse med de store fornyelser.

FAKTA om AAB’s helhedsplaner
Det koster de:
• Bellahøj, Brønshøj (AAB afd. 40) – 250 mio. kr.
• Sjælør Boulevard, Valby (AAB afd. 50) – 220 mio. kr.
• Sønder Boulevard, Vesterbro (AAB, afd. 60) – 63 mio. kr.
• Dybbølsgade, Vesterbro (AAB, afd. 61) – 41,5 mio. kr.

Hvornår sker det?
• Bellahøj, Brønshøj: Forventes at blive iværksat i løbet af 2016.
• Sjælør Boulevard, Valby: Forventes påbegyndt i 2014.
• Sønder Boulevard og Dybbølsgade, Vesterbro: Forventes påbegyndt i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079