23948sdkhjf

Haco investerer millioner i fremtiden

Maskinfabrikken Haco A/S i Barrit mellem Horsens og Vejle har investeret ca. 35 mio. kr. i en ny specialmaskine og desuden besluttet at udvide fabrikken med en ny dobbelthal.
Haco blev grundlagt i 1966 af Johan Albrechtsen med to medarbejdere. Virksomheden ejes i dag af anden generation - søskendeparret Henning og Irene Albrechtsen, henholdsvis uddannet smed og på kontor. I dag beskæftiger den familieejede virksomhed 50 medarbejdere.

- Udviklingen har i en årrække været fornuftig, og da den maximale grænse for vækst var ved at være nået - samtidig med at det så allermest sort ud på verdensplan - besluttede vi at foretage den største enkelte investering nogensinde i virksomhedens historie. Da alle vore finansielle partnere var positive, var det bare at gå i gang, og vi har ikke haft problemer med at få projektet finansieret, siger Henning Albrechtsen.

Udvider med 3.000 kvadratmeter
- Da vi også manglede plads til den nye maskine, var vi samtidig nødsaget til at udvide fabrikken - vi havde jo bestilt maskinen. Derfor inviterede vi fire entreprenørfirmaer til at deltage i en licitation. Base Erhverv as fra Horsens blev herefter valgt som hovedentreprenør til at opføre den nye dobbelthal på 3.000 kvadratmeter - og vi har kun positivt at sige om samarbejdet, der har været præget af ordholdenhed og præcision. Noget vi lægger afgørende vægt på i den daglige drift, siger Henning Albrechtsen.

Dobbelthallen er opført i en kombination af stål og murværk, og udstyret med 50 tons krankapacitet. Det har givet mere fleksibilitet samt større produktions- og krankapacitet. Maskinfabrikken valgte et byggeri, der passede æstetisk sammen med det eksisterende – blandt andet en produktionshal fra 2007 med en længde på 70 meter.

Med den nye maskine, der dækker et areal på ca. 400 kvadratmeter i den nye dobbelthal, kan virksomheden bearbejde større emner i dimensions-området indtil Ø6900x3500 mm. Og med flere karrusel-drejebænke sammen med den nyeste teknologi, har Haco udvidet sine ydelser indenfor præcisions-bearbejdede emner med høje tolerancekrav.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094