23948sdkhjf

Millionbevilling til aktivitetsområde

Parkeringspladsen ved Hedehushallen bliver forvandlet til et aktivitetsområde med plads til streetbasket og styrketræne - men uden at muligheden for at parkere forsvinder.
Lokale og Anlægsfonden har længe arbejdet på at vise, hvordan parkeringspladser også kan bruges til idræt og bevægelse. Sammen med Høje-Taastrup Kommune udfoldes visionen nu på parkeringspladsen ved Hedehushallen.

Den nye kombinerede aktivitets- og parkeringsplads får en stor og varieret brugergruppe. Pladsen bliver et åbent og sjovt samlingssted for børn og unge i Charlottekvarteret og for brugerne af Hedehushallen og friluftsfolket i FDF Hedehusenes bygning. Samtidig vil pladsen blive et attraktivt udeareal for det kommende tyrkiske kulturhus.

Det bliver muligt at dyrke forskellige boldspil som fodbold, streetbasket og tennis på pladsen, hvor der både kommer opstregede banearealer med gummiunderlag, og mure, som der kan spilles op ad. Murene kan også bruges til parkour, klatring og trialcykling. Der kommer et udendørs styrketræningsanlæg og en løbebane til opvarmning og sprinttræning.

Meget mere end idræt
En aktivitetsplads handler dog om meget mere end idræt og bevægelse. Det skal også være et sted, hvor man bare kan mødes og hænge ud - uanset alder. Pladsen får et kravlelandskab, sandkasse og et legeredskab for de mindste. For de lidt større børn og unge bliver der opsat gynger og skabt opholdsområder forskellige steder på pladsen. Pladsen udstyres med højtalere, som brugerne kan tilknytte fx deres mobiltelefoner via en bluetoothforbindelse, så aktiviteterne kan ledsages af brugernes egen musik.

Det er tanken, at pladsen også skal bruges som et fælles torv for hele området, hvor det skal være muligt at mødes omkring forskellige "events" som fx loppemarkeder og optræden på en scene. Den slags aktiviteter understøttes af opholdsmuligheder under sejldugspavilloner.

Endelig bliver Hedehushallen åbnet mod pladsen, så der skabes en god sammenhæng mellem de udendørs og indendørs aktiviteter. Hele pladsen er skabt, så bilisterne med forskellige adfærdsregulerende tiltag - fremfor forbud - motiveres til at parkere, så biler og aktiviteter på bedst mulig vis kan dele området.

Lokale og Anlægsfonden har medvirket til udviklingen af projektet og har nu valgt at støtte projektet med 1,7 mio. kr. Projektet støttes også af Områdefornyelsen i Hedehusene og Høje-Taastrup Kommune. I alt koster projektet 5,856 mio. kr. at etablere. Den kombinerede aktivitets- og parkeringsplads er tegnet af arkitekterne fra LIW Planning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094