23948sdkhjf

Vinduesproducenter: Farvel til fradrag vil bremse optur

Selskaberne i Inwido-koncernen har haft et godt 2012, men hvis håndværkerfradraget forsvinder, vil det få konsekvenser, lyder det.
I sidste uge kunne vi her på Building Supply fortælle, at Outline Vinduer i årets første tre kvartaler har øget ordreindgangen med 15 procent, hvilket har medført ansættelse af 20 nye medarbejdere.

Hos KBK Vinduer & Døre, som i lighed med Outline er ejet af Inwido, meldes der også om pæne vækstrater, og begge steder er man ikke i tvivl om, at danskernes mulighed for at fradrage 15.000 kr. på skattebilletten er en del af forklaringen.

Derfor er det også nærliggende, at det vil få konsekvenser, hvis ordningen som ventet bortfalder ved årsskiftet.

- Der er ingen tvivl om, at det får konsekvenser. En stor del af vores omsætning henter vi, når folk skal have renoveret deres huse, og det er jeg ret overbevist om, at der er mange, der vil holde igen med, hvis fradraget ikke er der længere, siger Mads Storgaard Mehlsen, administrerende direktør i Inwido Danmark, til Nordjyske Stiftstidende.

- Vi har haft et rigtig godt år med vækst i et ellers dalende marked, men nu bliver det nok svært at vokse yderligere. Eksempelvis kan det betyde, at vi ikke får mulighed for at gå op i bemanding, og så har det jo indirekte kostet arbejdspladser, fortsætter direktøren.

En del af argumentationen for at droppe ordningen har været, at den ganske enkelt er for dyr i forhold til det antal af jobs, der skabes. Mads Storgaard Mehlsen peger dog på, at ordningen har været med til at kanalisere penge fra den sorte til den hvide økonomi, og at det dermed har været gavnligt for statskassen på flere fronter.

- Hvis det nu bliver væsentligt dyrere at renovere huset, kan folk jo blive fristet til at vende blikket mod sort arbejde igen, siger han til Nordjyske.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156