Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Vinduesproducenter: Farvel til fradrag vil bremse optur

- Af Rasmus Gregersen

Selskaberne i Inwido-koncernen har haft et godt 2012, men hvis håndværkerfradraget forsvinder, vil det få konsekvenser, lyder det.

I sidste uge kunne vi her på Building Supply fortælle, at Outline Vinduer i årets første tre kvartaler har øget ordreindgangen med 15 procent, hvilket har medført ansættelse af 20 nye medarbejdere.

Hos KBK Vinduer & Døre, som i lighed med Outline er ejet af Inwido, meldes der også om pæne vækstrater, og begge steder er man ikke i tvivl om, at danskernes mulighed for at fradrage 15.000 kr. på skattebilletten er en del af forklaringen.

Derfor er det også nærliggende, at det vil få konsekvenser, hvis ordningen som ventet bortfalder ved årsskiftet.

- Der er ingen tvivl om, at det får konsekvenser. En stor del af vores omsætning henter vi, når folk skal have renoveret deres huse, og det er jeg ret overbevist om, at der er mange, der vil holde igen med, hvis fradraget ikke er der længere, siger Mads Storgaard Mehlsen, administrerende direktør i Inwido Danmark, til Nordjyske Stiftstidende.

Læs også: Inwido går på børsen

- Vi har haft et rigtig godt år med vækst i et ellers dalende marked, men nu bliver det nok svært at vokse yderligere. Eksempelvis kan det betyde, at vi ikke får mulighed for at gå op i bemanding, og så har det jo indirekte kostet arbejdspladser, fortsætter direktøren.

Læs også: Dronningen lærte om vinduer

En del af argumentationen for at droppe ordningen har været, at den ganske enkelt er for dyr i forhold til det antal af jobs, der skabes. Mads Storgaard Mehlsen peger dog på, at ordningen har været med til at kanalisere penge fra den sorte til den hvide økonomi, og at det dermed har været gavnligt for statskassen på flere fronter.

- Hvis det nu bliver væsentligt dyrere at renovere huset, kan folk jo blive fristet til at vende blikket mod sort arbejde igen, siger han til Nordjyske.

Kommentarer

Hans Günther Petersen
Nu er håndværkerfradraget forsvundet.

Regeringen er samtidig i gang med at strikke en job- og vækstpakke sammen og mange bidrager dertil lige nu.

Hvad med at plædere for at håndværkerfradraget genindføres - i større skala ? Feks på niveau med fradraget i Sverige ? I Sverige har hver husstand et tilsvarende fradrag på op til 100.000 SEK. Det er da bedre end vores tidligere 15.000 kr pr. person i husstanden. Håndværkerfradraget er alle enige om, at det virkede rigtig godt. 2-300.000 danskere benyttede sig af det, og henved 6.000 håndværkere blev fastholdt i godt arbejde dermed og husene blev forbedret til klimaets bedste. Alle vandt derved.

Så op på hesten igen: Ind til Stats- eller Erhvervs- eller Beskæftigelsesministeriet med et oplæg om, at håndværkerfradraget straks genindføres, i forstørret skikkelse, kr. 100.000 pr. husstand pr. år. Så skal I se hvor der kommer ekstra gang i forbedringen af husene her i landet: isolation, vinduer, jordvarme o.s.v. mvh Hans GP

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.219 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Syv etagers p-hus på vej i Lyngby

17. september 2014 15:01

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk ser positivt på Nordea Ejendommes ønske om at opføre et parkeringshus i seks-syv etager ved Hollandsvej i Lyngby. Lokalplan og har sendt en lokalplan i høring.

Byggeri af familieboliger i Hellerup Have i gang

17. september 2014 15:00

På grunden ved den tidligere Gentofte Politistation i Hellerup er Hald & Halberg A/S i totalentreprise påbegyndt opførelsen af seks dobbelthuse i to fulde etager.

1. etape af Byparken i gang

17. september 2014 14:16

Byggeriet i Skjerns nye bydel, Byparken, er gået i gang med opførelsen af det første hus. Flere grunde er allerede reserveret.

SIB pakker Sønderborg rådhus ind

17. september 2014 13:50

I uge 39 begynder en længe ventet renovering af Sønderborg rådhus’ facade. Arbejdet er lagt i hænderne på det lokale SIB Byggeri.

SDUs nye perle blev indviet

17. september 2014 10:48

Syddansk Universitets nye, spektakulære universitetsbygning i Kolding, som danner rammen om over 2.000 studerende og medarbejderes hverdag, blev officielt åbnet tirsdag den 16. september.

Kulturcenter gør klar til idrætsudvidelse

17. september 2014 09:20

For at realisere udbygningsdrømmen opdeler Grejs Kulturcenter et nybyggeri i to etaper. Første etape bliver 1.200 m² idrætshal til 12 millioner kroner.

Tredje station på Cityringen fuldt udgravet

17. september 2014 08:40

Tunnelboremaskinen Tria er brudt igennem til den kommende metrostation ved Aksel Møllers Have. Dermed er tre af de kommende metrostationer på Cityringen fuldt udgravet.

Entrepriserne fordelt på omfattende renoveringsprojekt

16. september 2014 14:35

Løgstør Boligforening har nu sat navn på vinderne af entrepriserne på ombygningen og renoveringen af 120 boliger i Løgstør.

Boligforening truer entreprenør

16. september 2014 15:00

Vandskader i 19 ud af boligforeningen Århus Omegns 73 nye boliger i Hasselager har fået boligforeningen til at indkalde entreprenøren på tagdækningen til møde om en løsning på problemerne.

Nye rammer til den nye folkeskole

16. september 2014 13:43

Første spadestik på en ny folkeskole i Aabybro sætter retning for en ny type folkeskole, hvor de fysiske rammer sikrer, at trivsel er i centrum.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Test din viden om tekstilbaseret ventilation og vind en iPad mini

17. september 2014 10:14
KE Fibertec AS

Svar på 5 hurtige spørgsmål og du er med i konkurrencen. Blandt alle rigtige besvarelser trækker vi lod om en lækker iPad mini, værdi 2.299,-

ESAB introducerer ny kompakt automatiseret skærmaskine til plasma- og flammeskæring.

17. september 2014 09:24
ESAB A/S

ESAB Cutting Systems introducerer SGX, en kompakt, automatiseret skæremaskine til plasma- og flammeskæring.

Alihankinta Messe 2014 i Finland

17. september 2014 10:12
Global Supplier ApS

Kom og mød os på stand A141 på Alihankinta Messe i Tampere, Finland fra den 16. - 18. September 2014.

17. september 2014
16. september 2014
15. september 2014