Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Vinduesproducenter: Farvel til fradrag vil bremse optur

- Af Rasmus Gregersen

Selskaberne i Inwido-koncernen har haft et godt 2012, men hvis håndværkerfradraget forsvinder, vil det få konsekvenser, lyder det.

I sidste uge kunne vi her på Building Supply fortælle, at Outline Vinduer i årets første tre kvartaler har øget ordreindgangen med 15 procent, hvilket har medført ansættelse af 20 nye medarbejdere.

Hos KBK Vinduer & Døre, som i lighed med Outline er ejet af Inwido, meldes der også om pæne vækstrater, og begge steder er man ikke i tvivl om, at danskernes mulighed for at fradrage 15.000 kr. på skattebilletten er en del af forklaringen.

Derfor er det også nærliggende, at det vil få konsekvenser, hvis ordningen som ventet bortfalder ved årsskiftet.

- Der er ingen tvivl om, at det får konsekvenser. En stor del af vores omsætning henter vi, når folk skal have renoveret deres huse, og det er jeg ret overbevist om, at der er mange, der vil holde igen med, hvis fradraget ikke er der længere, siger Mads Storgaard Mehlsen, administrerende direktør i Inwido Danmark, til Nordjyske Stiftstidende.

Læs også: Inwido går på børsen

- Vi har haft et rigtig godt år med vækst i et ellers dalende marked, men nu bliver det nok svært at vokse yderligere. Eksempelvis kan det betyde, at vi ikke får mulighed for at gå op i bemanding, og så har det jo indirekte kostet arbejdspladser, fortsætter direktøren.

Læs også: Dronningen lærte om vinduer

En del af argumentationen for at droppe ordningen har været, at den ganske enkelt er for dyr i forhold til det antal af jobs, der skabes. Mads Storgaard Mehlsen peger dog på, at ordningen har været med til at kanalisere penge fra den sorte til den hvide økonomi, og at det dermed har været gavnligt for statskassen på flere fronter.

- Hvis det nu bliver væsentligt dyrere at renovere huset, kan folk jo blive fristet til at vende blikket mod sort arbejde igen, siger han til Nordjyske.

Kommentarer

Hans Günther Petersen
Nu er håndværkerfradraget forsvundet.

Regeringen er samtidig i gang med at strikke en job- og vækstpakke sammen og mange bidrager dertil lige nu.

Hvad med at plædere for at håndværkerfradraget genindføres - i større skala ? Feks på niveau med fradraget i Sverige ? I Sverige har hver husstand et tilsvarende fradrag på op til 100.000 SEK. Det er da bedre end vores tidligere 15.000 kr pr. person i husstanden. Håndværkerfradraget er alle enige om, at det virkede rigtig godt. 2-300.000 danskere benyttede sig af det, og henved 6.000 håndværkere blev fastholdt i godt arbejde dermed og husene blev forbedret til klimaets bedste. Alle vandt derved.

Så op på hesten igen: Ind til Stats- eller Erhvervs- eller Beskæftigelsesministeriet med et oplæg om, at håndværkerfradraget straks genindføres, i forstørret skikkelse, kr. 100.000 pr. husstand pr. år. Så skal I se hvor der kommer ekstra gang i forbedringen af husene her i landet: isolation, vinduer, jordvarme o.s.v. mvh Hans GP

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.233 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Avis: Byggeri for 250 millioner i Skjern og Tarm

20. oktober 2014 15:00

I de to vestjyske byer er der nu gang i en lang række offentlige og private byggeprojekter til et trecifret millionbeløb.

Problemramt institution ses efter i sømmene

20. oktober 2014 15:00

Teknologisk Institut skal gennemgå institutionsbygning Løgtengården, som har store problemer med el- og varmeforbrug, på vegne af Aarhus Kommune og totalentreprenøren Raunstrup.

Nedrivningsfirma klar til at fjerne øjebæ i Odense

20. oktober 2014 13:45

I november indleder NJ Gruppen nedrivningen af Cinemaxx-bygningen ved Vesterport i Odense, som har stået tom i adskillige år.

Ja til nyt byggemarked i Juelsminde

20. oktober 2014 14:00

Kæden Jem & Fix har fået grønt lys af udvalget for teknik i Hedensted Kommune til at gå videre med planerne for en ny butik i Juelsminde.

Arkil har fjernet 17.000 tons jord i Haderslev

20. oktober 2014 10:15

Entreprenøren er snart færdig med at udføre separatkloakering i Trækvarteret i Haderslev.

Endnu et boligtårn ved Aalborgs havnefront

20. oktober 2014 09:55

Himmerland Boligforenings planer om 3.700 kvadratmeter ungdomsboligbyggeri ved Nyhavnsgade i Aalborg får grønt lys af byrådet.

Virksomheder i skarp træning for at vinde offentlige udbud

20. oktober 2014 09:40

Alle pladser er fyldt op, når Silkeborg kommune den 21. oktober klæder virksomhederne på til at skrive vindertilbud i de kommunale udbudsrunder.

Stor skoleudbygning i København

20. oktober 2014 09:20

Københavns kommune udbyder hovedentreprisen på knap 3.500 kvadratmeter udbygning og 550 kvadratmeter renovering af Katrinedals Skole.

Plan om 110 nye boliger ved Flyvestation Værløse

20. oktober 2014 09:05

På området ved og omkring det tidligere Jonstrup Seminarium nær Værløse kan der med en ny lokalplan opføres 110 nye boliger.

Danmarks højeste tårn i Odense?

20. oktober 2014 08:35

En projektgruppe har planer om at bygge et 244 meter højt tårn med restaurant og udkigspost, kaldet Odinstårnet, hvor Odense Universitetshospital ligger i dag.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Vidste du at...

21. oktober 2014 00:00
Batco Nordic ApS

...der findes GENOPLADELIGE BATTERIER (Ready to Use) som leveres opladet fra fabrikken og selv efter at have ligget ubrugt i 1 år, vil der stadig være 85 % strøm tilbage på batteriet!

Endnu et nyt ansigt hos ANKER HANSEN & CO A/S

20. oktober 2014 14:58
ANKER HANSEN & CO. A/S

Vi har nu budt velkommen til Jákup Johansen.

Affald som ressource i byggeriet.

20. oktober 2014 15:04
University College Nordjylland

Sammen med Aalborg Portland og Troldtekt sætter erh­vervsnet­værket Sustainovation, ved et seminar d. 12. november, fokus på genanvendelse af affald som en ressource i byggeriet.

20. oktober 2014
17. oktober 2014