Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Vinduesproducenter: Farvel til fradrag vil bremse optur

- Af Rasmus Gregersen

Selskaberne i Inwido-koncernen har haft et godt 2012, men hvis håndværkerfradraget forsvinder, vil det få konsekvenser, lyder det.

I sidste uge kunne vi her på Building Supply fortælle, at Outline Vinduer i årets første tre kvartaler har øget ordreindgangen med 15 procent, hvilket har medført ansættelse af 20 nye medarbejdere.

Hos KBK Vinduer & Døre, som i lighed med Outline er ejet af Inwido, meldes der også om pæne vækstrater, og begge steder er man ikke i tvivl om, at danskernes mulighed for at fradrage 15.000 kr. på skattebilletten er en del af forklaringen.

Derfor er det også nærliggende, at det vil få konsekvenser, hvis ordningen som ventet bortfalder ved årsskiftet.

- Der er ingen tvivl om, at det får konsekvenser. En stor del af vores omsætning henter vi, når folk skal have renoveret deres huse, og det er jeg ret overbevist om, at der er mange, der vil holde igen med, hvis fradraget ikke er der længere, siger Mads Storgaard Mehlsen, administrerende direktør i Inwido Danmark, til Nordjyske Stiftstidende.

Læs også: Inwido går på børsen

- Vi har haft et rigtig godt år med vækst i et ellers dalende marked, men nu bliver det nok svært at vokse yderligere. Eksempelvis kan det betyde, at vi ikke får mulighed for at gå op i bemanding, og så har det jo indirekte kostet arbejdspladser, fortsætter direktøren.

Læs også: Dronningen lærte om vinduer

En del af argumentationen for at droppe ordningen har været, at den ganske enkelt er for dyr i forhold til det antal af jobs, der skabes. Mads Storgaard Mehlsen peger dog på, at ordningen har været med til at kanalisere penge fra den sorte til den hvide økonomi, og at det dermed har været gavnligt for statskassen på flere fronter.

- Hvis det nu bliver væsentligt dyrere at renovere huset, kan folk jo blive fristet til at vende blikket mod sort arbejde igen, siger han til Nordjyske.

Kommentarer

Hans Günther Petersen
Nu er håndværkerfradraget forsvundet.

Regeringen er samtidig i gang med at strikke en job- og vækstpakke sammen og mange bidrager dertil lige nu.

Hvad med at plædere for at håndværkerfradraget genindføres - i større skala ? Feks på niveau med fradraget i Sverige ? I Sverige har hver husstand et tilsvarende fradrag på op til 100.000 SEK. Det er da bedre end vores tidligere 15.000 kr pr. person i husstanden. Håndværkerfradraget er alle enige om, at det virkede rigtig godt. 2-300.000 danskere benyttede sig af det, og henved 6.000 håndværkere blev fastholdt i godt arbejde dermed og husene blev forbedret til klimaets bedste. Alle vandt derved.

Så op på hesten igen: Ind til Stats- eller Erhvervs- eller Beskæftigelsesministeriet med et oplæg om, at håndværkerfradraget straks genindføres, i forstørret skikkelse, kr. 100.000 pr. husstand pr. år. Så skal I se hvor der kommer ekstra gang i forbedringen af husene her i landet: isolation, vinduer, jordvarme o.s.v. mvh Hans GP

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.747 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Nok en entreprise på Næstveds nye omfartsvej

26. november 2014 10:40

Vejdirektoratet bygger en omfartsvej nord om Næstved for at forbedre de regionale og lokale trafikforhold. Nu udbydes endnu en stor entreprise på vejprojektet.

Byggesager bliver gebyrfri i Slagelse

26. november 2014 10:20

Fra den 1. januar bliver det gratis at få en byggetilladelse i Slagelse Kommune, som dropper gebyrerne på alle byggesager i hele 2015.

Granly udvider med entreprenørafdeling

26. november 2014 10:10

Byggefirmaet i Fjerritslev indgår kompagniskab og når op på 50 ansatte.

Rift om nye boliger i Farum

26. november 2014 09:05

Danmarkshistoriens hidtil største PCB-renovering er veloverstået i de første blokke, og de nyrenoverede boliger i Farum Midtpunkt er populære.

Lokal entreprenør vinder stort Holstebro-udbud

26. november 2014 08:45

Murer- og entreprenørfirmaet Kaj Bech fortsætter samarbejdet med Holstebro Kommune. Entreprenørfirmaet har vundet et fem-årigt EU-udbud af hele kommunens park- og vejdrift fra 1. april 2015.

Havn og by skal bindes sammen

26. november 2014 08:35

Haderslev Kommune vil undersøge, hvordan området omrking Jomfrustien i Haderslev kan indgå i et byfornyelsesprojekt, der tager højde for klimaudfordringer og binder den moderne havn sammen med den historiske by.

Feldborg-Hallen tygger på til tilbud

26. november 2014 08:30

Feldborg-Hallen har modtaget tilbud fra fem firmaer på opførelsen af en ny BMX-hal til seks millioner kroner.

DNU-bygning opført på rekordtid

25. november 2014 14:50

Trods en stram tidsplan har entreprenørfirmaet Raunstrup netop afleveret Appendixbygningen ved børneafdelingen på DNU i Skejby.

Jerslev indvier ny hal

25. november 2014 13:00

11 millioner kroner brugt på ”eldorado for gymnaster” i Jerslev.

Silkeborgmotorvejen viser den flotte arkitektur frem

25. november 2014 10:40

Den nye motorvejsstrækning mellem Hårup og Låsby åbner snart for alle bilister. På åbningsdagen har du chancen for at se motorvejens arkitektur fra første parket på en guidet bustur.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Er der god forretning i at være res­sour­ceef­fektiv?

26. november 2014 09:36
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Det er det spørgsmål, som GTS-ATV seminaret den 2. december vil give gode bud på - og du kan stadig nå at tilmelde dig.

GK hjælper det nye Havnehus i Aarhus på vej

26. november 2014 08:55
GK Danmark A/S

Med det nye Havnehus i Aarhus skabes et nyt samlingspunkt på havnen

Bøjelige tem­pera­turfø­lere

26. november 2014 09:10
A/S Jensen Electric

A/S Jensen Electric tilbyde bøjelige mi­nera­liso­lere­de følere. Perfekt til situationer hvor pladsen er begrænset.

26. november 2014
25. november 2014