23948sdkhjf

”Fremtidens by” offentliggjort i Frederikssund

Henning Larsen Architects og Effekt har sammen med Frederikssund Kommune udformet visionerne for den nye stationsby Vinge mellem Frederikssund og Ølstykke.
Går alt som planlagt, kan spaden i begyndelsen af 2014 stikkes i jorden til det første byggeri i den nye stationsby Vinge, der forventes at få 10.000 beboere og 4.000 arbejdspladser.

Tirsdag offentliggjorde Frederikssund Kommune visionerne for byen, der kommer til at ligge mellem mellem Frederikssund og Ølstykke. Visionerne bliver styrende for Vinges helhedsplan, som forventes klar i første halvdel af 2013.

Tegnestuerne Henning Larsen Architects og Effekt har, sammen med Frederikssund Kommune, udformet visionerne og en række uddybende beskrivelser af Vinges station, trafiksystem, byens grønne hjerte mm., som skal danne grundlag for den helhedsplan, som arkitektteamet nu går i gang med at tegne. Teamet har tidligere deltaget i idékonkurrencen for den nye by ”Vinge” og blev i foråret udpeget som det team, der skal udarbejde helhedsplanen og dermed føre Vinge frem til de første byggerier, som forventes påbegyndt i 2014.

Programmet bygger videre på og udbygger de tidligere ideoplæg med en række ideer, visioner og kreative ønsker som svarer til byudviklingens kunst anno 2012. Samtidig lægges der op til en planlægning, som tager højde for, at udviklingen af en hel by over mange år er nødt til at rumme fleksibilitet, så byen kan udvikle og tilpasse sig fremtidens krav, ideer og udvikling.

Kommunens krav og forventninger til den nye by er bl.a.:
• At byen aktiverer og forstærke de eksisterende naturkvaliteter og sikre, at natur og by bliver hinandens forudsætninger.

• At byen bygges op omkring et grønt hjerte, der indeholder de vigtigste byfunktioner, der samtidig kommer til at skabe ramme for både færdsel, aktivitet og rekreation.

• At byen tænkes med henblik på at løse fremtidens transportudfordringer og gøre det nemt at vælge sunde og grønne løsninger. Byen bygges op om en ny S-togsstation, som binder byen sammen hen over banen og skal rumme handel og andre byfunktioner som gør livet lettere for byens brugere.

• At bæredygtige løsninger implementeres helt fra planlægning og projektering over byggefaserne til den senere drift og daglige brug af byen. Vinge skal åbne mulighed for at teste og indbygge den nyeste viden og teknologi inden for bæredygtighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099